Μια μάλλον κακή περίοδο φαίνεται να διανύει το κόμμα της αντιπολίτευσης καθώς και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αφού το ένα μετά το άλλο, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τους γυρίζουν την πλάτη.

Στην λίστα προστίθεται και ο Στάυρος Κοντονής αφού όπως ανακοίνωσε αποχώρησε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος live, μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της κοινωνίας.

Ο κ. Κοντονής είπε ότι στην απόφαση του οδηγήθηκε καθώς «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται, είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας».

«Δεν θέλω να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες, οι οποίες προκύπτουν και κάνω έκκληση στα μέλη του κόμματος, να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο», είπε ο Σταύρος Κοντονής, αφήνοντας αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και των εσωκομματικών του αντιπάλων. Όπως ανέφερε, για τις αποφάσεις του έχει ενημερώσει μόνο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο νέος Ποινικός Κώδικας εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αποφάσεις σαν αυτή για την Χρυσή Αυγή»

«Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει τη διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση (σ.σ.: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροί του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις όπως η χθεσινή για τη Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφτεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία», είπε ο κ. Κοντονής, ο οποίος εκείνη την περίοδο αντικαταστάθηκε στο υπ. Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήρου.

Όπως κατέληξε, «η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με του μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και τη δίκη για τη Χρυσή Αυγή».


Ρήξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι βέβαια ένα γεγονός εντελώς αναπάντεχο το γεγονός  αφού εδώ και καιρό ο κ. Κοντονής ρίχνει τα καρφιά του κατά του Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ο κ. Κοντονής είχε εκφράσει εδώ και καιρό τη διαφωνία του ως προς τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ επί των εσωκομματικών διαφορών.

Ενδεικτικές του κλίματος αποτελούν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή, μόλις πριν λίες εβδομάδες, ο οποίος έκανε λόγο για ένα κόμμα τάσεων, οι οποίες όπως είχε πει «δεν είναι τάσεις, είναι ομάδες και βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ακραίος φραξιονισμός, που προσβάλλει τις συλλογικές λειτουργίες του χώρου και του κόμματος», ενώ ταυτόχρονα μιλούσε και για φαινόμενα του αρχηγισμού που πλήττουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ