Την επέκταση του Μετρό στην Καλλιθέα, αλλά και την επιτάχυνση των έργων του παραλιακού μετώπου συζήτησαν σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, κατά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός βάζει στο άμεσο πλάνο την επέκταση του Μετρό στην περιοχή της Καλλιθέας, με πρόσβαση προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την  επιτάχυνση των έργων του παραλιακού μετώπου.

Σημειώνεται ότι τα σχέδια για τη μελλοντική επέκταση του μετρό στα δυτικά και νότια προάστια της Αθήνας έχει ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζεται η Αττικό Μετρό.

 Παράλληλα η  Αττικό Μετρό εξετάζει σοβαρά και το ενδεχόμενο επέκτασης της Γραμμής 2 προς τη Γλυφάδα και για τον λόγο αυτόν έχει ξεκινήσει η εκπόνηση των απαραίτητων συγκοινωνιακών μελετών και μελετών βιωσιμότητας. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται προβλέπει την κατασκευή τριών νέων σταθμών, οι οποίοι θα συνδέουν τη Γλυφάδα με το νότιο τερματικό σταθμό της Γραμμής 2 στο Ελληνικό.

 Στελέχη της Αττικό Μετρό τονίζουν ότι τα τελευταία έτη η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί ένας επιπλέον σταθμός στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας, καθώς έχουν υποβληθεί αρκετά αιτήματα για το έργο αυτό. Ωστόσο, η κατασκευή σταθμού στην περιοχή παρουσιάζει πολλές τεχνικές δυσκολίες, δεδομένου ότι οι εκσκαφές για την κατασκευή των σηράγγων θα πρέπει να γίνουν κάτω από σπίτια και όχι κάτω από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

 Ένα ακόμα έργο υπό εξέταση είναι η επέκταση του μετρό έως την Καλλιθέα και συγκεκριμένα έως το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Για το έργο αυτό η Αττικό Μετρό επεξεργάζεται δύο σενάρια.