«Δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων», αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής, σχετικά με τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή, και την ακύρωσή της, μετά την αποκάλυψη του parapolitika.gr και την σωρεία των αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τασούλας, που αρχικά και παρά τις έντονες αντιδράσεις, είχε επιλέξει να «απαντήσει» μέσω των συνεργατών του για το ζήτημα του διορισμού Ζαρούλια, επικαλείται και πάλι τον κανονισμό της Βουλής για το δικαίωμα των αρχηγών πρώην κοινοβουλευτικών κομμάτων να διορίζουν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή. Σημειώνει ωστόσο πως «είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής».

Συγκεκριμένα η δήλωση του κ. Τασούλα που ακολούθησε της παρέμβασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος με εντολή του «πάγωσε» τον διορισμό Ζαρούλια, έχει ως εξής:

  «Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους.  Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου.  Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής.  Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».