Σε διαφορετικούς… ρυθμούς από την ηγεσία του κόμματος φαίνεται πως κινείται η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στον Αλέξη Τσίπρα. 

Σε ανακοίνωση της, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, ζητά να φύγουν οι βάσεις, ενώ με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο, επισημαίνει ότι «η επίσκεψη αυτή είναι ύβρις του «Χανιώτη» πρωθυπουργού προς τον χανιώτικο λαό! Είναι μια απαξίωση των συλλογικών κοινωνικών αγώνων των Χανιωτών απέναντι στην αμερικανική βάση της Σούδας!»

Η ανακοίνωση:

“Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα”

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, δε θα μπούμε στην λογική να σχολιάσουμε τους τίτλους για την επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Πομπέο στα Χανιά.

Η επίσκεψη αυτή είναι ύβρις του «Χανιώτη» πρωθυπουργού προς τον χανιώτικο λαό! Είναι μια απαξίωση των συλλογικών κοινωνικών αγώνων των Χανιωτών απέναντι στην αμερικανική βάση της Σούδας!

Δεν ξεχνάμε ποτέ την μεγάλη εξέγερση του Ιουλίου του ‘90! Την λαϊκή εξέγερση ενάντια στις βάσεις, που οι κατασταλτικές δυνάμεις έγκρουψαν με δακρυγόνα και γκλοπ…

Είναι γεγονός πως το αίσθημα των Χανιωτών διαχρονικά τίθεται απέναντι στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που το μόνο που ξέρουν είναι να χρησιμοποιούν τη βάση της Σούδας, ως στάση ανεφοδιασμού για τις σφαγές και τα εγκλήματα που διαπράττουν σε βάρος τρίτων χωρών.

Το γεγονός πως σήμερα ο γιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (ο οποίος έφερε τον Μπους τον πρεσβύτερο ως καλεσμένο στο σπίτι του στα Χανιά το 1991) φιλοξένησε τον υπουργό εξωτερικών του ακροδεξιού Τραμπ μπορούμε να το δεχτούμε μονάχα ως προσβολή.