«Από τότε που η ΝΔ ανέλαβε την κυβέρνηση το πρόβλημα έχει αρχίσει να αμβλύνεται αισθητά», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Ιωάννα Γκελεστάθη, αναφορικά με τις εκκενώσεις κατειλημμένων κτιρίων.

«Εκτελούνται πλέον με μεγάλη ταχύτητα οι εισαγγελικές παραγγελίες από την Αστυνομία και έτσι τα κτήρια αποδίδονται σιγά–σιγά στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκελεστάθη.

«Πέραν αυτού όμως αποκαθηλώνονται και κάποια άντρα παρανομίας, χθες για παράδειγμα συνελήφθηκαν 5 άτομα, βρέθηκαν μέσα στο κτήριο ναρκωτικά, όπλα δηλαδή το θέμα δεν είναι απλό. Για μένα είναι μείζον ότι έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων η ίδια.

«Γιατί ενώ τον πρώτο καιρό που η ΝΔ ανέλαβε την κυβέρνηση και άρχισαν να γίνονται εκκενώσεις στα κατειλημμένα κτήρια οι εκκενώσεις αυτές αποτελούσαν πρώτη είδηση στα δελτία ειδήσεων και μείζον θέμα της επικαιρότητας, είδατε ότι η χθεσινή εκκένωση πέρασε στα ψιλά γράμματα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε επανέλθει στα συγκαλά μας», εξήγησε η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ.

Αναφερόμενη στις καταλήψεις των σχολείων, δήλωσε ότι είναι «ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα γιατί αφορά μαθητές πρέπει να το προσεγγίζουμε με μεγάλη ευαισθησία και προσοχή βεβαίως δεν είμαστε ανυποψίαστοι, υπάρχουν δυνάμεις στο αριστερό φάσμα που άλλοτε υποκινούν τις καταλήψεις αυτές άλλοτε προσπαθούν να τις καπελώσουν».

«Μας προβληματίζει ότι κάποιοι αποσχίστηκαν από την πορεία και άρχισαν να πετάνε εκρηκτικές μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, μας προβληματίζει πάρα πολύ ότι ο Ρουβίκωνας πήγε να συμπαρασταθεί στους μαθητές του Αλίμου και της Νέας Σμύρνης. Μας προβληματίζουν πάρα πολύ τα πλάνα με εκτεταμένους βανδαλισμούς που βλέπουμε σε σχολεία όλης της επικράτειας αλλά πρέπει να ασχοληθούμε με το μείζον», επισήμανε η κ. Γκελεστάθη.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι κανένας μαθητής δεν μπορεί να στερεί από το συμμαθητή του το δικαίωμα να μπει στην τάξη και να κάνει μάθημα και το δεύτερο που πρέπει όλοι να θυμόμαστε είναι ότι αυτόν που βλάπτει περισσότερο από όλους, και το λεω για αυτούς που κόπτονται για ταξικά δίκαια, είναι τον αδύναμο μαθητή», τόνισε.