Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης συμμετείχε στην 7η συνάντηση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Έλέγχου της Europol και τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας απο τις ελληνικές αρχές αλλά και την άκρως σημαντική συνεισφορά του οργανισμού ως προς αυτό, ευχαριστώντας θερμά και την εκτελεστική Διευθύντρια της Europol κα DE BOLLE.

 Αυτό που ουσιαστικά ανέδειξε ο κος Καραγκούνης είναι την έγκαιρη εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας (lockdown) αλλά και την αξιοσημείωτη μείωση της εγκληματικότητας σε ποσοστό μέχρι και 65 %, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 Εξήρε την βοήθεια της Europol με την παροχή στατιστικών αναλύσεων και η συνεισφορά της υπήρξε εξίσου καθοριστική και στον περιορισμό της δράσης τρομοκρατικών οργανώσεων.

 Τέλος, ο βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εξαιρετική πρωτοβουλία της κας De Bolle η οποία σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ειδική task force, τόσο στα νησιά όσο και στον Έβρο με τη συνδρομή guest officers που προχωρούν σε δευτερογενείς ελέγχους μεταναστών σχετικά με πιθανή εγκληματική τους δράση με πολύ σημαντικά έως τώρα αποτελέσματα.