Τον τρόπο που θα επιλέξει η κυβέρνηση να ψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είναι γνωστό ο Αλέξης Τσιπρας το έχει αναδείξει ως κυρίαρχο θέμα.

Στην Κουμουνδούρου έχουν φτάσει πληροφορίες που λένε ότι το Μαξίμου επέλεξε να πάει το θέμα αυτό στο απώτερο μέλλον επιδιώκοντας στην πραγματικότητα η διαδικασία αυτή να γίνει όταν η Βουλή θα είναι κλειστεί εξ αιτίας του κορονοιού.

Λένε συγκεκριμένα τα στελέχη της Κουμουνδούρου ότι η κυβέρνηση θέλει η ψηφοφορία να γίνει ηλεκτρονικά ώστε να μην αναγκαστούν βουλευτές της ΝΔ να τοποθετηθούν δημόσια με ένα ναι ή ένα όχι. Γιατί σαφώς άλλη δυναμική θα έχει η ηλεκτρονική ψηφοφορία που κανείς δεν θα καταλάβει ποιος ψήφισε τι , από ότι η δημόσια τοποθέτηση.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία ωστόσο μπορεί να γίνει μόνο εάν κλείσει η Βουλή εξ αιτίας της πανδημίας καθώς τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται στην Αθήνα. Για τον λόγο αυτό οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προετοιμάζονται για το πως θα αντιμετωπίζουν τυχών πρόταση του πρόεδρου της Βουλής για κλείσιμο του κοινοβουλίου.

Την ίδια στιγμή ωστόσο καταγράφουν και τις πιθανές ψήφους που θα προκύψουν από την διαδικασία της ψηφοφορίας. Όπως επισημάνουν περισσότερες πιθανότητες για να διαφοροποιηθούν έχουν κάποιοι βουλευτές που πρόσκεινται στην πλευρά Καραμανλή . Λένε μάλιστα ότι πέρα από το προφανές , που έχει να κάνει με την υστεροφημία του Κώστα Καραμανλή οι περισσότεροι βουλευτές που βρίσκονται δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό είναι μεγάλοι σε ηλικία πράγμα που σημαίνει ότι έχουν μειωμένες πολιτικές φιλοδοξίες..

Αντίθετα οι Σαμαρικοί βουλευτές είναι νέοι σε ηλικία με πολιτικές φιλοδοξίες και μέλλον και άρα πολύ δύσκολα θα καταψήφιζαν κάτι που φέρνει η κυβέρνηση στην Βουλή.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένουν ωστόσο ότι κάτι εντυπωσιακό θα κάνει ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς…πα