Συνεχίζονται οι επισκέψεις του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη σε ολόκληρη την Ελλάδα, με το νομό Μαγνησίας να αποτελεί τον σημερινό σταθμό του. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας Απόστολος Κουταρέλος και ο Τομεάρχης Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιώργος Εμμανουηλίδης, ενώ μαζί του βρέθηκαν τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου Ορφέας Γεωργίου, Κώστας Τσιαγκλιώτης και Νίκος Κρικέλας οι οποίοι τον συνόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο Βόλο και τις γύρω περιοχές. 
 
Στόχος της ΟΝΝΕΔ είναι η άμεση επαφή τόσο με τα μέλη της στην Περιφέρεια, όσο και το ουσιαστικό άνοιγμα σε όλους τους νέους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.
 
Ο Αλμυρός Βόλου ήταν η πρώτη στάση της επίσκεψης του προέδρου και των μελών της ΟΝΝΕΔ, όπου βρέθηκαν στην πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα «Family Farm» με ιδιοκτήτη τον κ. Ανδρέα Τσαγκάρη, που απασχολεί πολλούς νέους εργαζόμενους. Οι μέθοδοι παραγωγής που χρησιμοποιεί η μονάδα και οι εξαγωγές που πραγματοποιεί αποτελούν πρότυπο για όλη την Ευρώπη στον κλάδο της.
 
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον Αλμυρό, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ βρέθηκε στα σημεία που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ιανός» και συνομίλησε με τους κατοίκους και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ ΟΝΝΕΔ Αλμυρού Τάσο Μαρμαγκιόλη.
 
Κατόπιν, έφτασε στην Αγχίαλο, όπου επισκέφθηκε τον οινοποιητικό συνεταιρισμό «Δήμητρα» παρακολουθώντας τη γραμμή παραγωγής και συνομιλώντας με τα μέλη του συνεταιρισμού.
 
Στη συνέχεια ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και στη συνέχεια συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη ευρωπαϊκών προγραμμάτων – απασχόλησης – εμπορίου Θανάση Μόρα, με τους οποίους συζήτησαν για τις δράσεις της Περιφέρειας που θα βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα των νέων και την ανάπτυξη στο νομό.
 
Κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στην πόλη του Βόλου επισκέφθηκαν εμπορικά καταστήματα κάνοντας μια στάση σε αρτοποιείο που διατηρεί ένας 25χρονος.
 
Αμέσως μετά, βρέθηκαν σε μια καλλιέργεια φυστικιάς στο Στεφανοβίκειο, όπου παρακολούθησαν την επίδειξη νέας τεχνολογίας μεθόδων ποτίσματος, που διευκολύνουν τους αγρότες και αυξάνουν την παραγωγή.

Η επίσκεψη στο νομό ολοκληρώθηκε με μια συζήτηση με νέους επαγγελματίες που εδρεύουν στο Βόλο: την Κωνσταντίνα Καλαμπάκα φυσιοθεραπεύτρια, την Σταυρούλα Σπύρου, ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών, τον Νίκο Χριστόπουλο, μεσίτη, τον Ιωάννη Αλεξάκη, ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης και τον Κωνσταντίνο Παπαχρήστο, γεωπόνο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου Διαμάντης Δονάτος, ο Υπεύθυνος Συντονισμού Νομαρχιακών Συμβουλίων Νίκος Πουλαράκης και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΟΝΝΕΔ Βόλου Δημήτρης Χατζής.
 
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ με το πέρας της συνάντησης ανέφερε: «Είναι μεγάλη χαρά για μας, να βλέπουμε τους νέους ανθρώπους να εξελίσσονται στον τόπο τους. Η ΟΝΝΕΔ είναι μια οργάνωση ανοιχτή σε όλους, που επιθυμούμε να είναι χρήσιμη στην κοινωνία και γι’ αυτό το λόγο επισκεπτόμαστε ολόκληρη την Ελλάδα, ακούγοντας και καταγράφοντας το σφυγμό των νέων με την πρόθεση να αποτελέσουμε τη φωνή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων».