Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θέλουν να παρουσιάσουν ότι η πρόσφατη κρίση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πέρασε, τα στελέχη που βρίσκονται ωστόσο δίπλα στον πρώην υπουργό Οικονομικών εμφανίζονται να θέλουν να υπερασπιστούν την τιμή , και την υπόληψη του επικεφαλής των 53+ . Ειδικά δε το δικαίωμα του να εκφράζει μια άλλη άποψη.

Ο στενός φίλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος σε άρθρο του ανέφερε χαρακτηριστικά :

«Μπορεί ένας ηγέτης της Αριστεράς να χρησιμοποιεί υψηλούς τόνους και χαρακτηρισμούς κατά των πολιτικών της αντιπάλων ; Μπορεί. Εάν θεωρεί ότι αυτοί συνάδουν με τα επιχειρήματα που έχει παρουσιάσει για να αποδείξει ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι χρησιμοποίησαν κατά συρροήν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και “ απατεωνιές” ( ακόμη και χαρακτηρισμούς περί “ εσχάτης προδοσίας” ) στη πολιτική τακτική τους.

Μπορεί ένα άλλο ηγετικό στέλεχος να θεωρεί λανθασμένους τους σκληρούς χαρακτηρισμούς; Μπορεί. Εάν εκτιμά ότι αυτοί δεν συνάδουν με τη τεκμηρίωση του αντιπολιτευτικού λόγου.

Προφανώς θεωρώ ότι η οξεία αντιπαράθεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφωνία του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον χαρακτηρισμό του Αλέξη Τσίπρα “ πολιτικός απατεώνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης”, είναι άδικη.»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος αφού χαρακτηρίζει άδικη την κριτική που έγινε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προτρέπει τους συντρόφους του « να συζητάνε ήρεμα και απλά «.

«Όμως τα σύνθετα ζητήματα που αφορούν την αποτελεσματικότητα της αντιπολιτευτικής τακτικής απαιτούν να ζωντανέψουμε το Κόμμα, τις συλλογικές προωθητικές διαδικασίες του και να μάθουμε “… αδελφέ μου να συζητάμε ήρεμα και απλά” και τα πιο επίμαχα και δύσκολα ζητήματα .

Η τοποθέτηση του βουλευτή Τρικάλων την συγκεκριμένη στιγμή δείχνει ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι διεργασίες συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα και αν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους συντρόφους του να υπάρχει ενιαία έκφραση προς τα έξω.

Το που θα βγάλει αυτή η αντιπαράθεση προφανώς κανείς δεν ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν τελείωσε….