Μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τον Μάκη Βορίδη όσοι συμμετείχαν στις συσκέψεις που πραγματοποίησε ο υπουργός αλλά και όσοι συνομίλησαν μαζί του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην ακριτική Κάλυμνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός μετέβη την Τρίτη το πρωί στο νησί, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Αλιευτικού συλλόγου μεγάλων πελαγικών ψαριών που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τον ευχαριστήσουν για τις ενισχύσεις που διέθεσε το υπουργείο για τον κοροναϊό.

Πρώτος και καλύτερος ο πρόεδρος του αλιευτικού συλλόγου του νησιού, Γιώργος Κατσοτούρχης ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Μάκη Βορίδη και εξήρε τις προσπάθειες που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός για να ενισχυθούν οι αλιείς.

«Τον καλέσαμε στην Κάλυμνο για να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πέτυχε πολλά πράγματα ο Βορίδης. Ό,τι του ζητήσαμε μας το έκανε. Βρέθηκε μετά από 30 χρόνια υπουργός να αναγνωρίσει τα μεγάλα πελαγικά ψάρια» είπε ο πρόεδρος του συλλόγου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Επάρχου Καλύμνου, Μανώλη Μουσέλλη ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη βοήθεια που έλαβαν οι αλιείς από το υπουργείο. «Οι αλιείς τα πήραν όλα. Ο συγκεκριμένος υπουργός είναι από αυτούς που σηκώνουν το τηλέφωνο άμεσα και ακούν τα αιτήματα του κόσμου. Είναι άκρως ενημερωμένος ο υπουργός για όλα τα ζητήματα και αυτό άρεσε ιδιαιτέρως στους φορείς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν ωστόσο οι δηλώσεις του δημάρχου Καλυμνίων, Δημήτρη Διακομιχάλη ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με τον υπουργό παρότι δεν ανήκει ιδεολογικά στον ίδιο πολιτικό χώρο. «Στα τόσα χρόνια που παρακολουθώ συναντήσεις υπουργών, ίσως ήταν η πιο ουσιαστική παρουσία υπουργού. Και το λέω εγώ που ανήκω σε έναν άλλο χώρο. Είναι πρακτικός και αποτελεσματικός υπουργός» τόνισε ο δήμαρχος.

Εγκωμιαστικά σχόλια προς τον Μάκη Βορίδη εξέφρασε και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς. «Ο υπουργός το είπε και το έκανε. Ήρθε στην Κάλυμνο για να τιμήσει με την παρουσία του όλους τους Δωδεκανήσιους και ιδιαίτερα το νησί της Καλύμνου».

Ο κ. Παππάς αποκάλυψε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια των τουρκικών προκλήσεων, ο υπουργός είχε καθημερινά επικοινωνία με τους ψαράδες της περιοχής για τις κινήσεις του Oruc Reis οι οποίοι του παρείχαν ενημέρωση.

Ο υπουργός αποχώρησε από την Κάλυμνο αργά το απόγευμα της Τρίτης με αλιευτικό σκάφος με προορισμό το Μαστιχάρι της Κω, συνοδευόμενος από το σύνολο του αλιευτικού στόλου των μεγάλων πελαγικών ψαριών γεγονός που του προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων του νησιού κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από την εποχή που πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.