Όλο κλείνει το θέμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου και όλο ανοικτό μένει. Όπως φαίνεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι η διαφωνία του με το νέο αντιπολιτευτικό αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα όχι μόνο δεν βρήκε ανταπόκριση αλλά αντίθετα εξόργισε και τους πιο πιστούς του φίλους.

Έτσι και χθες επανήλθε στο θέμα αυτό θέλοντας με τον τρόπο του να επιρρίψει ευθύνες στους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ότι αυτοί ευθύνονται για την διάσταση που πήρε το θέμα. «Μέχρι η κυβέρνηση να ανακαλύψει ι την δήλωση μου και να την ερμηνεύσει πολιτικά , άνθρωποι μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν σπεύσει να την αναδείξουν και να διαφωνήσουν μάλιστα με αυτή» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των 53+.

Με τον τρόπο του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε το αφήγημα του πρώην Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη , ότι υπάρχουν παράκεντρα τα οποία στοχοποιούν στελέχη που δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα του Προέδρου δίνοντας δημοσιεύματα εναντίον τους. Το θέμα αυτό είχε βάλει για τελευταία φορά ο Πάνος Σκουρλέτης στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την περασμένη εβδομάδα – καθώς χθες δεν πήρε τον λόγο.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην χθεσινή συνεδρίαση έκανε ότι δεν άκουσε τα επιχειρήματα του πρώην υπουργού Οικονομικών και του απάντησε ότι «όποιες διαφωνίες και αν είχε θα έπρεπε να τις είχε πει μέσα στα όργανα».

Θέμα ερμηνείας ωστόσο υπήρξε και με την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μην προχωρήσει στην σύσταση τετραμελούς πειθαρχικού συμβουλίου αλλά την ευθύνη για τυχών …παρατράγουδα από βουλευτές και στελέχη του κόμματος να την έχουν ο Γραμματέας της ΚΟ (η Όλγα Γεροβασίλη) και ο Γραμματέας του κόμματος (Δημήτρης Τζανακόπουλος).

Τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να υποχωρήσει καθώς τέτοιου είδους όργανα δεν είθισται να υπάρχουν στα κόμματα της αριστεράς . Από την άλλη οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι η απόφαση για να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές δεν αλλάζει αφού θα ακολουθείτε η διαδικασία με τα τρία στάδια που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Κάποιοι πιο ψύχραιμοι λένε ωστόσο ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μην συγκροτήσει το τετραμελές όργανο καθώς μέσα σε αυτό , θα ήταν και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγο καιρό και μετά από μία μακρά περίοδο που σχολίαζε ιδιαίτερα αρνητικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.