Το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφορικά με την κύρωση τριών Μνημονίων Κατανόησης Αθλητικής Συνεργασίας της Ελλάδος με τα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τη Βουλγαρία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία το σχέδιο νόμου, ενώ υπέρ της κύρωσης των μνημονίων ψήφισαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ25. ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση καταψήφισαν, με το ΚΚΕ να δηλώνει  «παρών».


Με τα μνημόνια συνεργασία προσθέτουμε αξία στον αθλητισμό - Ενίσχυση του κύρους του ελληνικού αθλητισμού 


Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μεταξύ άλλων τόνισε πως.«Σε μια περίοδο κρίσης, όπου τα εθνικά θέματα απαιτούν συσπείρωση και συμμαχίες, ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της χώρας μας στο τομέα του αθλητισμού.

Με τα μνημόνια συνεργασίας δίνουμε προστιθέμενη αξία στον αθλητισμό, μέσω του οποίου καλλιεργείται πνεύμα ειρήνης, ενώ παράλληλα αποτελεί και εργαλείο της εξωτερικής μας πολιτικής» .

Παράλληλα, έκανε σαφές ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει δυναμικά διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και επεσήμανε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να προωθήσει ένα πρόγραμμα εξωστρέφειας του ελληνικού αθλητισμού στο διεθνές γίγνεσθαι ενισχύοντας το κύρος του».