Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Ισραήλ πήρε ο Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, αντικρούοντας τις κατηγορίες που εξαπέλυσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, κάνοντας λόγο για «κράτος δολοφόνο».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ για τις θαλάσσιες μεταφορές η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ την καταψήφισε, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως «η σύμβαση με το Ισραήλ αναγορεύει το κράτος δολοφόνο σε στρατηγικό σύμμαχο, αναβαθμίζοντας τις πολιτικές, τις οικονομικές, τις στρατιωτικές σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ. Γι' αυτό έχουμε και τόσες πολλές κυρώσεις όλο αυτό το διάστημα και μάλιστα ταχύτατα σε διάφορους τομείς με το Ισραήλ».

Η τοποθέτηση αυτή της κ. Μανωλάκου για λογαριασμό του ΚΚΕ δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Μάκη Βορίδη ο οποίος παρακολουθούσε με προσοχή τη συζήτηση και όταν έλαβε τον λόγο, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση μνημονίου συνεργασίας στον τομέα της γεωργίας με την Αλβανία, σημείωσε με νόημα ότι είναι δικαίωμα του καθενός να χαρακτηρίζει όπως θέλει το Ισραήλ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος που αμύνεται σε επιθέσεις ακραίας και βίαιης τρομοκρατίας.

«Επομένως, απέναντι του έχει να αντιμετωπίσει αυτό και αυτό είναι κάτι το όποιο θα πρέπει να γίνεται κατανοητό στα πλαίσια του δικαιώματος που έχει κάθε κράτος να υποστηρίζει να προστατεύει και να υπερασπίζεται τους πολίτες του, ειδικά αμάχους πολίτες όταν δέχεται τέτοιου είδους επιθέσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός κλείνοντας την παρέμβασή του στο συγκεκριμένο θέμα.