Τις κυβερνητικές αβλεψίες , τις οποίες επισημαίνουν ακόμα και στελέχη της ΝΔ θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα προκειμένου να αποκτήσει αντιπολιτευτικό αφήγημα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε από την Θεσσαλονίκη στην θεία μετάληψη του Γιώργου Κουμουτσάκου , που προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια και έφερε την αντίδραση του κ. Χαρδαλιά ,αλλά και την παρέμβαση του ηθοποιού Κωνσταντίνου . Μαρκουλάκη προς τον πρωθυπουργό προκειμένου να μείνουν ανοιχτά τα θέατρα μπαίνοντας σφήνα στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ως τελευταίο κρούσμα ανέφεραν ακόμα την συνέντευξη που έδωσε ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και κεντρικό στέλεχος της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα , όπου με αφορμή την κατάσταση στα σχολεία το στέλεχος της ΝΔ ανέφερε ότι “η αδιαφορία δεν έχει τελειωμό” και ότι “η κυρία Κεραμέως είναι παντελώς αδιάφορη”.

Στόχος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δείξουν ότι η κυβέρνηση ένα χρόνο μετά την εκλογή της έχει αρχίσει να χάνει τον ρυθμό της παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να κρατάει τις δυνάμεις της.

Στην πραγματικότητα τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιχειρούν στην πράξη να δείξουν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία μάλιστα τα αναδεικνύουν τα στελέχη του κόμματος της ΝΔ.

Παράλληλα πάντως ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επενδύσει στα αποτελέσματα της πανδημίας και στις φυσικές καταστροφές όπως σε αυτό που έγινε στην Καρδίτσα και τα νησιά του Ιονίου.. Χθες μάλιστα βρέθηκε στην Καρδίτσα και όπου συνομίλησε με τους πολίτες ενώ χαρακτήρισε τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την ενίσχυση της περιοχής ασπιρίνες. «Ας μην ξεχνάμε αυτή η καταστροφή που βιώνουμε εδώ στην Καρδίτσα, και στη Θεσσαλία, έρχεται εν μέσω μιας οικονομικής καταστροφής που ήρθε από την πανδημία ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: Άρα ανακοινώσεις ψίχουλα σαν τη σημερινές, καλύτερα θα είναι όσοι τις έκαναν να το ξανασκεφτούν. Επαναλαμβάνω, απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό να μην δειλιάσει να έρθει να δει ο ίδιος πράγμα που δεν έκαναν οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι υπουργοί του».