Αίσθηση προκάλεσε σήμερα στο κοινοβούλιο η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση για την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε την αντίθεσή του με τη ρύθμιση αυτή, αλλά στη συνέχεια είπε ότι επειδή συμφωνεί με το άλλο σκέλος της τροπολογίας, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για 28 μικρά νησιά, ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά θα ψηφίσει παρών!

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έκρηξη του Γιάννη Βρούτση. «Θυσιάζετε τα πάντα στο κομματικό βωμό, είστε στην πολιτική του "όχι σε όλα", στην ισοπεδωτική αντίληψη», είπε ο Υπουργός Εργασίας. «Επικαλεστήκατε επιχειρήματα ανεργίας. Ευθύνεται η κυβέρνηση μας για την αύξηση της ανεργίας. Τον Ιούνιο του 2019 που ήσασταν κυβέρνηση η ανεργία ήταν στο 17,1%. Την είχατε μηδενίσει εσείς οι φιλεργατικοί;»

«Ήρθε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για το πρόγραμμα 100.000 θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε ο @PrimeministerGR στη Θεσσαλονίκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του τοποθετήθηκε κατά της ψήφισής του... Η αντιπολίτευση στα καλύτερα της», έγραψε στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κώτσηρας.