Την αποδοχή του εμπορικού κόσμου έτυχαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη καθώς μεταξύ των 12 μέτρων περιλαμβάνονται , η περικοπή των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις μονάδες, με πλήρη επιδότηση εισφορών 100.000 νέων θέσεων εργασίας, καθώς και το «ψαλίδι» της εισφοράς αλληλεγγύης για το 2021.

Σημαντική είναι επίσης η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 26 νησιά.

«Είναι γεγονός» επισημαίνει ο επικεφαλής του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, «είναι ξεκάθαρο πως, αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης αποτελεί η στήριξη της απασχόλησης με τον περιορισμό του μη μισθολογικού κόστους και η ενίσχυση του εισοδήματος με την καταβολή των αναδρομικών» ενώ η ελάφρυνση βαρών , «φαίνεται να είναι το μεγάλο στοίχημα του Πρωθυπουργού, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα του τόπου, με την προοπτική οι επιχειρήσεις να αναπληρώσουν με επενδύσεις τις απώλειες του ΑΕΠ».

Και καταλήγει: «Τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν… με μέτρο, δίνουν τις απαραίτητες ανάσες και στηρίγματα. Σε πρώτο άκουσμα, ικανοποιούν τις προσδοκίες της κοινωνίας και τις άμεσες ανάγκες της επιχειρηματικότητας».