«Η Ελλάδα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια», τόνισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη συνέντευξη Τυπου στη ΔΕΘ, κάνοντας γνωστό ότι α συναντηθεί με τον Ζόραν Ζάεφ, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του parapolitika.gr.

O κ. Ζάεφ θα επισκεφθεί την Αθήνα την Τετάρτη και θα είναι ομιλητής στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι, ανέφερε ο πρωθυπουργός, όπως πρώτα είχε αποκαλύψει το ρεπορτάζ του parapolitika.gr.

Παρών ως ομιλητής στην ίδια εκδήλωση θα είναι και ο Έντι Ράμα, με τον οποίο θα συναντηθεί επίσης ο πρωυπουργός καθώς όπως τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου έχουν να συζητήσουν ορισμένες εκκρεμότητες μετά την επέκταση των χωρικών υδάτων.

«Θα συναντησω και τους δύο, έχουμε συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία μας απασχολούν να συζητήσουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις επικείμενες συναντήσεις του με τους πρωθυπουργούς της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας. 

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ζήτημα ονομασίας του βόρειου γειτονά μας ο πρωθυπουργός τόνισε πως το ζήτημα έχει κλείσει μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Αυτό όμως που δεν έχει κλείσει είναι η σωστή εφαρμογή μιας κατά την άποψή μας προβληματικής συμφωνίας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.