Μεγάλη ανατροπή επίκειται στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας μετά την απότομη έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού (372 σε μία μέρα).

Σύμφωνα με πληροφορίες στην καθιερωμένη σύσκεψη στο Μαξίμου με τους λοιμωξιολόγους, ο πρωθυπουργός θα δεχθεί εισηγήσεις για επιπλέον περιορισμούς στην κυκλοφορία και στις συναθροίσεις. Κυριότερες προτάσεις είναι η γενικευμένη εφαρμογή της χρήσης μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, η διατήρηση για μερικές μέρες ακόμη του καθεστώτος λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής έως τα μεσάνυχτα, οι αλλαγές στα ωράρια καταστημάτων ώστε να αποσυμφορηθούν τα μέσα μεταφοράς, οι τοπικές καραντίνες και η διενέργεια χιλιάδων επιπλέον τεστ σε μαζικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα αφορούν κυρίως τους κατοίκους των «κόκκινων περιοχών» ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τα σχολεία που ξεκινούν τη Δευτέρα τη λειτουργία τους.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι προέχει η ασφάλεια του πληθυσμού και η προστασία της ανθρώπινης ζωής.