Μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και τους πρόσφυγες στη Λέσβο, που επλήγησαν από τη μεγάλη φωτιά στη δομή φιλοξενίας στη Μόρια, έστειλε με ανάρτηση στο twitter ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

 «Η φωτιά στη δομή φιλοξενίας στη Λέσβο είναι ένα επιπλέον δράμα στους χιλιάδες μετανάστες, που ήδη βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η Γαλλία θα είναι για μια ακόμη φορά παρούσα στο ραντεβού με την αλληλεγγύη για την Ελλάδα. Θα συναντήσω αύριο τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

 












Νωρίτερα έγινε γνωστό πως δύο νέα μέτωπα φωτιάς ξέσπασαν στη Μόρια το απόγευμα της Τετάρτης. Οι δύο νέες πυρκαγιές ξεκίνησαν αμέσως μόλις σκοτείνιασε στα τμήματα του καταυλισμού του ΚΥΤ της Μόριας που δεν είχαν καεί σήμερα τα χαράματα.


Μάλιστα ο πρόεδρος της Γαλλίας έγραψε στο facebook και ενα μήνυμα στα ελληνικά λέγοντας πως «Η πυρκαγιά ενός προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο αποτελεί ένα επιπλέον δράμα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη σε δεινή κατάσταση. Η Γαλλία θα δώσει για άλλη μια φορά το παρών της αλληλεγύης προς την Ελλάδα. Αύριο θα δω τον Κυριάκο Μητσοτάκη».