Δηλώσεις για την φωτιά που ξέσπασε σε Μόρια με αποτέλεσμα το νησί να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Κουμουτσάκου από το αρμόδιο υπουργείο.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως κινητοποιήθηκε άμεσα ο κρατικός μηχανισμός για την φωτιά που ξέσπασε στη Μόρια τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ενώ ανακοίνωσε πως 3.000 άστεγοι μετανάστες στη Μόρια θα μεταφερθούν σε σκηνές.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, ενώ τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο και είναι όλα καλά στην υγεία τους.

«Αμεση προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των ευάλωτων που διέμεναν στη Μόρια. Τα 408 ασυνόδευτα είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές», διευκρίνισε.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος με εντολή Χαρδαλιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται και η επίσημα η Λέσβος με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Μόρια και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις της δομής φιλοξενείας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για λόγους δημοσίας υγείας, ενώ η εν λόγω κήρυξη ισχύει από σήμερα 09-09-2020 και για τέσσερις μήνες.


Έρχονται έκτακτα μέτρα από τον ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα νέα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού, καθώς είχαν εντοπιστεί συνολικά 35 πρόσφυγες με κοροναϊό στο ΚΥΤ.

Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη Λέσβο έχουν μεταβεί με εντολή του πρωθυπουργού ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, προκειμένου να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση. Στις 6:00 το απόγευμα θα παραχωρήσουν από τη Λέσβο συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 13:00 θα κάνει ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Γράψτε το σχόλιό σας