«Οι τούρκοι μας χρησιμοποιούν για την μονταζιέρα και την προπαγάνδα τους» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Η κ. Κανέλλη σημείωσε πως «στην Τουρκία υπάρχει μια τριπλέτα που έχει βάλει μπροστά προπαγάνδα εναντίον των Ελλήνων».

Ακόμη ανέφερε ότι «δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως το ΝΑΤΟ είναι ειρηνικός οργανισμός».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη στα Παραπολιτικά 90,1: 

Αναφερόμενη στην παραποίηση δηλώσεών της από την τουρκική προπαγάνδα, η κ. Κανέλλη σημείωσε: «Είναι η τέταρτη φορά σε τέσσερις δεκαετίες που οι Τούρκοι με χρησιμοποιούν για τη μονταζιέρα και την προπαγάνδα τους. Ούτε η πρώτη φορά είναι ούτε η τελευταία».

«Υπάρχει μια τριπλέτα συγκεκριμένη στην Τουρκία η οποία έχει βάλει μπροστά προπαγάνδα εναντίον των Ελλήνων. Επικεφαλής είναι ο Χακάν Φιντάν ο οποίος είναι ο αρχηγός της ΜΙΤ, υπάρχει ο Τσαβούτογλου και ο Καλίν. Αυτοί οι τρεις έχουν βάλει μπροστά προπαγάνδα. Έχουν ξεκινήσει μαύρη προπαγάνδα. Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε εμείς», δήλωσε χαρακτηρσιτικά.

Για το ΝΑΤΟ, η βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε: «Υπάρχει η εντονότατα αντινατοική στάση του ΚΚΕ η οποία δυστυχώς από τις καταστάσεις, ήρθε ο ίδιος ο Στολτεμπεργκ, ήρθε η ίδια η στάση του ΝΑΤΟ και μας δικαίωσε 300%. Άσπρη μέρα από το ΝΑΤΟ δεν είδαμε. Εισβολή στην Κύπρο έγινε από νατοική δύναμη. Δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι το ΝΑΤΟ είναι ειρηνικός οργανισμός. Ειρηνικός δεν υπήρξε ποτέ».

Ερωτηθείσα αν θέλουμε το Σαρλ Ντε Γκωλ, απάντησε: «Αν θα έρθει δεν θα έρθει για την Ελλάδα, θα έρθει πρώτα απ’ όλα για τα γαλλικά συμφέροντα. Δεύτερον δεν ξέρουμε αν θα φτάσει μέχρι εδώ, στην πραγματικότητα, θα είναι ανοιχτά της Λιβύης».

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο δικό μου κόμμα. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε τον πατριωτισμό το δικό μου πάνω από όλα δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του ΚΚΕ που μιλάει για τα σύνορα και έχει αποδείξει 100 χρόνια τώρα ότι ακόμα και χωρίς όπλα οι κομμουνιστές ζητήσανε να πολεμήσουνε οποιονδήποτε δοκίμασε να πειράξει μια τρίχα της πατρίδας», υπογράμμισε η ίδια.

«Η αλήθεια είναι μια ο Ερντογάν δεν είναι τρελός, είναι απλώς τούρκος νατοϊκός και εχθρικός σύμμαχος», τόνισε η κ. Κανέλλη.

Ερωτηθείσα ποια γραμμή θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα στην περίπτωση που οι τουρκικές δυνάμεις περάσουν στα 6 ναυτικά μίλια, η βουλευτής απάντησε: «Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε συναίσθηση ότι η χώρα μας δεν είναι τσιφλίκι και οικόπεδο κανενός, ανήκει στον λαό της επομένως προτεραιότητα είναι ο λαός μας, το έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντισταθεί. Αν φτάσουν να πειράξουν τα έτσι όπως είναι ορισμένα σύνορά μας νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στη θέση που πρέπει, από τον τελευταίο στρατιώτη μας μέχρι τον αξιωματικό και από τους πολιτικούς αυτής της χώρας, που δεν θα είναι έτοιμος να αντιδράσει. Το πώς θα αντιδράει, το πότε και με ποιο τρόπο θα το κάνει νομίζω ότι πρέπει να το αφήσουμε σε αυτούς που το ξέρουν και να μην παίζουμε εμείς παιχνιδάκια είτε πολέμου είτε μη πολέμου ούτε ψευδοπασιφισμών ούτε τίποτα. Κανένας δεν θέλει να πολεμήσει για την MOBIL, την TOTAL, την EXON, την ENI αλλά αν αυτά τα πράγματα φτάσουν να πειράξουν την παρτίδα δεν νομίζω οτι υπάρχει μισός που δεν θέλει να πολεμήσει».

Με αφορμή την κατάσταση στη Λέσβο, ανέφερε: «Εκεί είναι για μια ακόμα φορά η χυδαιότητα της μετατροπής των προσφύγων σε οπλικό σύστημα, σε προβοκατόρικο σύστημα και σε αυτό οι ευθύνες της Ευρώπης είναι γιγάντιες. Η συμφωνία Ευρώπης Τουρκίας είναι γιγάντια ευθύνη, η μετατροπή της χώρας σε φυλακή προσφύγων ως τάχα μου δήθεν σύνορο είναι επίσης ένα έγκλημα και αυτο το έγκλημα τώρα ολοκληρώνεται. Είναι θρυαλλίδες απάνθρωπου μορφής πολέμου και η Ευρώπη δυστυχώς έχει παίξει το παιχνίδι αυτό άθλια».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τη χρήση μάσκας στα σχολεία, επισήμανε: «Αντί να παίζουν με τις μάσκες, αντί να φτιάχνουν θεωρίες συνωμοσίας που διευκολύνουν μόνο τον οποιονδήποτε εχθρό πιο βάρβαρο πράγμα από το να κόβεις το παιδί από το να πηγαίνει σχολείο δεν υπάρχει. Και πιο ανόητο πράγμα από το να διεκδικείς την ελευθερία του να φοράς ή να μη φοράς μάσκα απέναντι στις επιστημονικές οδηγίες σε σχέση με την πραγματική απαίτηση που έπρεπε να έχεις για το καλύτερο δυνατό σχολείο, με τους περισσότερους δασκάλους, που έπρεπε να έχουν ήδη προσληφθεί, με καταπληκτικές ευάερες, ευήλιες αίθουσες, με 15 παιδιά ανά τάξη γιατί κανένας δεν σκέφτηκε ότι μάθημα με 25 παιδιά στην τάξη δεν μπορεί να είναι ποιοτικά και σύγχρονο αναβαθμισμένο όπως το μάθημα με 15 παιδιά στην τάξη και αυτό γα να γίνει πρέπει να μη φοράνε φερετζέ οι απαιτήσεις οι λαϊκές για το σχολείο»