Ένα βήμα παραπάνω φαίνεται να προχωρά η πολύπλευρη συνεργασία του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και Αιγύπτου στην ανατολική Μεσόγειο με φόντο την προκλητική δραστηριότητα της Άγκυρας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα parapolitika.gr, το αμέσως επόμενο διάστημα θα κινηθούν οι διαδικασίες αναφορικά με την ιχνηλάτηση του τοπίου για αμυντική συνεργασία των εν λόγω κρατών και διασύνδεση της επιχειρησιακής δράσης. Πρόκειται για ένα άκρως φιλόδοξο project, το οποίο όπως γίνεται αντιληπτό θα δημιουργήσει ένα απροσπέλαστο αμυντικό τείχος απέναντι στις διαθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως λένε οι γνωρίζοντες τα μυστικά των εξοπλισμών, η πρώτη φάση αυτή του σχεδίου θα έχει να κάνει με την υιοθέτηση ενός τέτοιου συστήματος από τις εγχώριες ένοπλες Δυνάμεις, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα για την ανάπτυξη του παραπάνω εγχειρήματος. Οι ίδιοι κύκλοι, επισημαίνουν πως το σενάριο θα έχει αμερικανική σφραγίδα (αφού η τεχνολογία αυτή έχει αναπτυχθεί και τελειοποιηθεί στις ΗΠΑ), με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται το παιχνίδι των ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή.