Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επένδυση του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer Inc. στην Ελλάδα για τη δημιουργία digital hub στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα το γεγονός επιβεβαιώθηκε έπειτα από συνάντηση του υπουργού Υγείας, Βασίλης Κικίλια, με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ & τον CEO της Pfizer, Albert Bourla.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. έκανε γνωστό πως η συνάντηση μεταξύ των ανδρών έγινε με  θέμα «τις ερευνητικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση της #COVID19 & εκεί ενημερώθηκε για την εξέλιξη της μεγάλης επένδυσης της Pfizer Inc. στην Ελλάδα, τη δημιουργία digital hub στη Θεσσαλονίκη»

Προχωρά η στελέχωση

Όπως σημειώνουν επίσης πηγές από την ελληνική θυγατρική, βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσλήψεις προσωπικού στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, ενώ έχει ολοκληρωθεί η επιλογή του διοικητικού προσωπικού.

Σε πλήρη λειτουργία το digital hub θα απασχολεί 200 επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης στα αντικείμενα της τεχνητής νοημοσύνης, των μεγάλων δεδομένων και των analytics.

Η πολυεθνική σχεδιάζει επίσης να συνεργαστεί με πανεπιστήμια και τοπικά κέντρα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, με στόχο να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα παγκόσμιου επιπέδου, που στόχο έχει να μεγιστοποιήσει τα οφέλη των νέων τεχνολογιών και την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και εμβολίων.