«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει στο πλευρό της όλους τους συμμάχους της», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας χαρακτηρίζοντας ιστορικό βήμα το ότι κατατέθηκαν στη Βουλή οι Συμφωνίες για ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, «γιατί μεγαλώνει η Ελλάδα», όπως είπε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ασκώντας την προεδρία της ΕΕ, η Γερμανία έχει περισσότερους λόγους να προσπαθεί να έχει παρέμβαση στα θέματα που μπορούν να προκαλέσουν παρέμβαση στην ατζέντα της αυτό το εξάμηνο, κι ένα από αυτά είναι η στάση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο που παραμένει προκλητική.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, αυξάνονται οι πιθανότητες ενός ατυχήματος. «Το βασικό ζήτημα είναι κατά πόσο κάποιος είναι ψύχραιμος και αποφασισμένος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι χθες ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, ο οποίος έρχεται σήμερα στην Ελλάδα και αργότερα θα μεταβεί στην Άγκυρα, χαρακτήρισε «λυπηρή και προς τη λάθος κατεύθυνσης την παράταση της τουρκικής NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο Oruc Reic.