Με το ποσό των 6,2 εκατ. ευρώ επιχορηγεί - σε πρώτη φάση - τους δήμους, το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αγοράσουν και εφοδιάσουν με μάσκες τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους, σύμφωνα με ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου.

«Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να προστατέψουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων των παιδιών του ελληνικού λαού» υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με ειδική έκτακτη επιχορήγηση του @ypesgr 5,2 εκατομ. ευρώ προς όλους τους δήμους της χώρας εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές & όλους τους εκπαιδευτικούς του δημοσίου με μάσκες. Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του @PrimeministerGR να προστατέψουμε την υγεία. @th_livanios

— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) August 21, 2020
Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα σήμερα, ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είχε αναφέρει πως στην αρχή του σχολικού έτους θα δοθούν δωρεάν μάσκες και στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς θα δοθούν δωρεάν μάσκες στην αρχή του σχολικού έτους, επισημαίνοντας ότι σε καθένα από τους συνολικά 1.350.000 μαθητές και 130.000 εκπαιδευτικούς θα δοθούν από τρεις μάσκες με τιμή περίπου 1 ευρώ η κάθε μία. Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει «κατ' αρχήν» έκτακτη οικονομική χορήγηση στους δήμους ύψους 5 εκατ. ευρώ.

«Θα παρακολουθήσουμε πώς πηγαίνει η εφαρμογή του μέτρου και θα παρέμβουμε αν χρειαστεί ξανά» συμπλήρωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι μάσκες που θα χορηγηθούν θα είναι «υφασμάτινες μάσκες που μας υποδεικνύει η επιτροπή» και θα καλύψει το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είπε ακόμα ο κ. Θεοδωρικάκος. Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι το γενικό lockdown δεν είναι επιλογή.

«Η κυβέρνηση αυτή με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη απέδειξε στην πράξη ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής. Ο κορονοϊός είναι εδώ και εξαπλώνεται γιατί το καλοκαίρι όλοι χαλαρώσαμε» είπε ακόμα ο υπουργός Εσωτερικών

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» είχε αναφέρει νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Πρόσθεσε ακόμη ότι θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας. «Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.