Απάντηση στα όσα ισχυρίζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η τουρκική πλευρά, με αποκορύφωμα την περίεργη δήλωση στη οποία προέβη το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε νωρίς το βράδυ το υπουργείο Εξωτερικών.

 Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ αναφέρει τα εξής:

 «Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή».

 Είχαν προηγηθεί οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δήλωσε: «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση».

 Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι σε λογαριασμούς Τούρκων χρηστών στο Twitter αναρτώνται τις τελευταίες ώρες πληροφορίες, οι οποίες παρουσιάζουν αντιστρόφως, το επεισόδιο που φέρεται να έλαβε χώρα χθες μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» και της τουρκικής «Kemal Reis». Σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης οι δύο φρεγάτες επακούμβησαν η μία στην άλλη με αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, να υποστεί ζημιά το τουρκικό πλοίο. Στα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα το ίδιο επεισόδιο παρουσιάζεται με καθυστέρηση 24 ωρών και αντιστρόφως, ότι δηλαδή η τουρκική φρεγάτα παρεμπόδισε την ελληνική και της προκάλεσε ζημιές.