Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο Μαξίμου με φόντο την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Μετά το τηλεφώνημα Μέρκελ-Μητσοτάκη πληροφορίες αναφέρουν ότι μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε τηλεφωνικά με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Merkel για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

  Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel. Συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

 Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Merkel για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.