Ο Νίκος Δένδιας κλιμακώνει τις επαφές τους με αντικείμενο την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και θα έχει συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ ΛεΝτριαν το βράδυ της Πέμπτης.

 Επιστρέφοντας από το Ισραήλ όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχιου και τον ομόλογό του Ασκενάζι και πριν μεταβεί στη Βιέννη όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο και θα συμμετάσχει στο έκτακτο ΣΕΥ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχίζει σήμερα το απόγευμα το μπαράζ επαφών, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

 Ειδικότερα, θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ ΛεΝτριαν στις 21.30.

 Λίγο νωρίτερα, θα συνομιλήσει με τον ΥΕ/ΑΕ Ζοζέπ Μπορέλ, τόσο ενόψει του αυριανού έκτακτου ΣΕΥ όσο και του προσεχούς άτυπου συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βερολίνο στις 27-28 Αυγούστου.

  Επίσης, στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών, θα έχει νέα συνομιλία στις 20.00 με τον Εμιρατινό ομόλογό του, Αμπντουλάχ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν.

 Τέλος, θα επικοινωνήσει με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές Κρις βαν Χόλεν και Μπομπ Μενέντεζ στις 19.15 και 20.30 αντίστοιχα.