Τα γενέθλια της κυβέρνησης μπορεί να έγιναν στις 7 Ιουλίου, ημέρα που έγιναν οι εκλογές το 2019, ωστόσο ο πρώτος πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης ολοκληρώνεται σήμερα με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί της Χάλκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε και τις τελευταίες εκκρεμότητες τις οποίες είχε αφήσει προχωρώντας στις μικρές αλλαγές στο κυβέρνητικό σχήμα από τη μία και θέτοντας την Έκθεση Πισσαρίδη σε δημόσια διαβούλευση.

Το βασικό ζήτημα με το οποίο ασχολείται η κυβέρνηση, εκτός από αυτό της πανδημίας, είναι η απορρόφηση του ευρωπαϊκού πακέτου στήριξης, ύψους 32 δισ. μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, την δημοσίευση της Έκθεσης Πισσαρίδη και τις αλλαγές στην κυβέρνηση.

Τα στελέχη της κυβέρνησης θα κάνουν διακοπές από τις 6 Αυγούστου μέχρι τις 16 και θα επιστρέψουν στις θέσεις τους στις 17 Αυγούστου, μπαίνοντας ξανά σε ρυθμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων του Νέου Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου του νησιού και στην ονοματοδοσία του ως «Δημήτριος Κρεμαστινός», στη μνήμη του επί σειρά ετών βουλευτή ΚΙΝΑΛ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και καθηγητή Ιατρικής, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα ενώ το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Χάλκης.