Από την επόμενη εβδομάδα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ μέσω βιντεοκλήσης, τονίζει στα «Π» ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος, υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε μια πρωτοφανή και οργανωμένη στρατηγική χειραγώγησης κρατικών δομών και λειτουργών, η οποία έπληξε βάναυσα το δημοκρατικό πολίτευμα».

Ο πρωθυπουργός μίλησε πρόσφατα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ποιες μεταρρυθμίσεις σχεδιάζετε;

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους έχει, στον πυρήνα του, να κάνει με τους τρόπους με τους οποί-ους το δημόσιο απαντά στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, με την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει. Οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχουμε προχωρήσει αυτόν τον έναν χρόνο εντάσσονται ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο. δείτε, για παράδειγμα, τον τρόπο με τον οποί-ον δράσαμε κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Λόγω της νέας συνθήκης που δημιουργήθηκε, επισπεύσαμε τον προγραμματισμό μας και δώσαμε στους πολίτες τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν πολλές από τις υποθέσεις τους με το δημόσιο ψηφιακά, αποφεύγοντας περιττές ουρές και γραφειοκρατικά εμπόδια και εξοικονομώντας χρόνο. Για πρώτη φορά κατέστη δυνατό να γίνονται ηλεκτρονικά εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις, ενώ καθιερώθηκε, μεταξύ άλλων, η άυλη συνταγογράφηση. Το σημαντικότερο όλων είναι, όμως, ότι οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έχουν παγιωθεί πια ως καθημερινότητα. Το gov.gr είχε ήδη πάνω από 5.200.000 επισκέψεις, ενώ εκδόθηκαν ψηφιακά πε-ρίπου 800.000 έγγραφα. Μέσα σε έναν χρόνο αποδείξαμε ότι το δημόσιο μπορεί να είναι γρήγορο, απλό και αποτελεσματικό. Και συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Ο Κώδικας ψηφιακής διακυβέρνησης είναι η επόμενη κομβική μεταρρύθμιση.

Ποιες είναι οι πρακτικές αλλαγές που έρχονται, δηλαδή, με τον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης;

Ο Κώδικας ψηφιακής διακυβέρνησης ουσιαστικά θέτει τις απαραίτητες θεσμικές βάσεις για την περαιτέρω μετάβαση του ελληνικού κράτους στη νέα ψηφιακή εποχή. Πρόκειται για ένα νομοθέτημα που θωρακίζει το δημόσιο προκειμένου να μπορεί να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες τεχνολογικές και κοινωνικές εξελίξεις, πλήττοντας σημαντικά τη γραφειοκρατία και βελτιώνοντας την ποιότητα της εξυπηρέτησης του πολίτη. Μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον Κώδικα είναι η θεσμοθέτηση του Εθνικού Μητρώου διοικητικών διαδικασιών δημοσίου, το οποίο αφορά όλες τις φυσικές ή ψηφιακές διοικητικές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Στο μητρώο αυτό καταγράφονται, αποτυπώνονται και μοντελοποιούνται όλες οι ψηφιακές ή φυσικές διοικητικές διαδικασίες του δημόσιου τομέα, καθώς και τα απαιτούμενα στοιχεία τους, ενώ σε κάθε διαδικασία του μητρώου αποδίδεται μοναδικός κωδικός αριθμός. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο πολίτης, γνωρίζοντας τον κωδικό που αντιστοιχεί στη διαδικασία που απαιτείται για την εκάστοτε συναλλαγή του με το δημόσιο, θα ξέρει εξαρχής τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, την υπηρεσία όπου πρέπει να τα καταθέσει και τη ροή που πρέπει να ακολουθηθεί. Έτσι, θα διεκπεραιώνει την υπόθεσή του χωρίς να ταλαιπωρείται ψάχνοντας συνεχώς τι πρέπει να κάνει και χωρίς να αντιμετωπίζει διαφορετική ερμηνεία από μια υπηρεσία σε μια άλλη ή ακόμα και από έναν υπάλληλο σε έναν άλλον. Φυσικά, όλα τα στοιχεία του μητρώου θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες διαδικτυακά και μέσω του gov.gr.

Είναι χρηστικό και λειτουργικό το myKEPlive; Πώς μπορούν να εξυπηρετούνται ψηφιακά οι πολίτες χωρίς να πάνε στα ΚΕΠ;

Από την επόμενη εβδομάδα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ μέσω βιντεοκλήσης στην ειδική πλατφόρμα myKEPlive.gov.gr. Ουσιαστικά, μέσω της υπηρεσίας myKEPlive οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για να εξυπηρετούνται μέσω τηλεδιάσκεψης από εκπρόσωπο του ΚΕΠ την ημέρα και την ώρα που επιθυμούν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να υποβάλλει την ερώτηση ή το αίτημά του, χωρίς να μετακινείται από το σπίτι του, και να λαμβάνει τη βεβαίωση ή το δικαιολογητικό που χρειάζεται μέσω e-mail ή ταχυδρομικά. Πρόκειται, δηλαδή, για μια υπηρεσία που γλυτώνει στους πολίτες χρόνο και ταλαιπωρία, αποφεύγοντας παράλληλα τον συνωστισμό στα γκισέ, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, λόγω της πανδημίας. Επιτρέψτε μου, εδώ, να τονίσω ότι, χάρη και στη συνδρομή του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, την υπηρεσία θα μπορούν να χρησιμοποιούν και οι συμπολίτες μας με αναπηρία. Θα μπορούν, δηλαδή, να ζητήσουν τη χρήση διερμηνέα νοηματικής ή χειλεανάγνωσης, ο οποίος και θα συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη ύστερα από πρόσκληση του αρμόδιου ΚΕΠ.

Εσχάτως έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως του Πάνου Καμμένου, του Νίκου Παππά και της Όλγας Γεροβασίλη. Εκτιμάτε ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη ή και τη Βουλή;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε μια πρωτοφανή και οργανωμένη στρατηγική χειραγώγησης κρατικών δομών και λειτουργών, η οποία έπληξε βάναυσα το δημοκρατικό πολίτευμα. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες για μια εθνική τραγωδία, η οποία είχε αποτέλεσμα 102 νεκρούς. Έως τώρα το μόνο που έχουν κάνει είναι να συγκαλύπτουν την αλήθεια. Οποιαδήποτε απόπειρα περαιτέρω συγκάλυψης θα πέσει στο κενό. Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις. Αυτή την εβδομάδα η Βουλή έδωσε, όπως όφειλε, εντολή δικαστικής διερεύνησης πιθανών ευθυνών του δ. Παπαγγελόπουλου μετά τις καταγγελίες 4 ανώτατων δικαστικών λειτουργών. Αυτό σημαίνει ότι, όταν υπάρχουν ενδείξεις ή σοβαρές καταγγελίες, είναι απαραίτητο να διερευνώνται. Όταν δε αφορούν πολιτικούς, η υποχρέωση είναι ακόμα μεγαλύτερη.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 25 Ιουλίου