Την άποψη ότι πρέπει να κληθούν πολιτικά πρόσωπα για εξηγήσεις αναφορικά με την περίοδο των ηχογραφήσεων, εξέφρασε ο Κώστας Τσιάρας.

 Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στις ηχογραφήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, εστιάζοντας και στην ουσία της υπόθεσης: «Πρέπει επιτέλους να βάλουμε ένα πλαίσιο στο θέμα της χρήσης τέτοιων αποδεικτικών μέσων (ηχογραφήσεων)», τόνισε ο κ. Τσιάρας, προσθέτοντας: «Δεν θα μπω στον πειρασμό να εξηγήσω με δικονομικούς όρους αν όλα αυτά τα ηχητικά ντοκουμέντα μπορούν ή όχι να χρησιμοποιηθούν, ανάλογα με την οπτική που το βλέπει κανείς, ή με τη διάσταση που θέλει να δώσει».

 Αναφορικά με το πολιτικό ζήτημα της υπόθεσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι είναι υποχρεωμένοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτές τις διαδικασίες και τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν κομβικό ρόλο όλη την προηγούμενη περίοδο να κληθούν και να δώσουν εξηγήσεις. «Διότι μη μου πείτε ότι η ουσία -ας πούμε για το Μάτι- είναι στο αν έπρεπε ή όχι να υπάρχει αυτό το αποδεικτικό υλικό και όχι μια εγκληματική προσπάθεια συγκάλυψης παραλείψεων και γεγονότων που ξέρουμε ότι κόστισαν τη ζωή σε 102 συμπολίτες μας», σχολίασε ο κ. Τσιάρας.