Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κώτσηρας τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών Δραστηριοτήτων αρμοδιότητας υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλες διατάξεις», το οποίο χαρακτήρισε ως ακόμη ένα Νομοσχέδιο προς την κατεύθυνση για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και τη δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής, με αφορμή τα 46 χρόνια από την ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας τόνισε ότι διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία δικαιώνονται στο έπακρο οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια και η επιμονή της στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Αναφέρθηκε στη σημερινή μέρα ως μια ημέρα θλίψης για όλους τους Έλληνες, όλους τους χριστιανούς, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, η οποία παρακολουθεί το θλιβερό «σόου» που έχει στηθεί στην Κωνσταντινούπολη. Τόνισε, επίσης, ότι: «Οφείλουμε να διατυμπανίσουμε ότι καμία ανιστόρητη δήλωση και καμία δικαστική απόφαση δε μπορεί να αλλάξει την άρρηκτη και παντοτινή σύνδεση της Αγίας Σοφίας με την ορθοδοξία και τον παγκόσμιο πολιτισμό. Οι καμπάνες που χτυπούν πένθιμα σήμερα είναι η φωνή της χριστιανικής συνείδησης και της Ιστορίας.»

Ο Βουλευτής κατά την τοποθέτησή του για το Ν/Σ τόνισε τη σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής στη Δυτική Αττική, καθώς όπως είπε: «Η Δυτική Αττική παρουσιάζει συσσωρευμένα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά προβλήματα. Για τον λόγο αυτόν, θα πρέπει να θέσουμε ως προτεραιότητα στην περιοχή, τη διασφάλιση ισόρροπης ανάπτυξης και των τριών τομέων της οικονομίας.»

Κλείνοντας ο κ. Κώτσηρας σημείωσε ότι: «Η Δυτική Αττική παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα που δίνουν την ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα, όπως είναι το δίκτυο μεταφορών και οι άξονες εύκολης διακίνησης των προϊόντων, η σημαντική παράδοση στις δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα, η διαθεσιμότητα αγροτικών εκτάσεων, η ανεπτυγμένη γεωργική και κτηνοτροφική δραστηριότητα, το θαλάσσιο δίκτυο διανομών, αλλά και οι ευνοϊκές κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες.»