«Μαύρη επέτειος σήμερα με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Ο κ. Καράογλου τόνισε «ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συγκάλυπτε και έστηνε μαγαζάκια και παραμάγαζα» και τόνισε πως «το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκκαλο μετά τις αποκαλύψεις για Παππά – Μιωνή και τα όσα έγιναν στο Μάτι».

Ανέφερε ακόμα ότι «ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προσπαθούσε οργανωμένα και με εντολές άνωθεν να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους».

Για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σημείωσε πως «εξυπηρετεί τα πολιτικά σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» ενώ εκτίμησε ότι «η Τουρκία δεν θα τραβήξει το σχοινί στο Αιγαίο μετά τη navtex στο Καστελόριζο».

Σε ότι αφορά το πακέτο προς την Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης έκανε λόγο για τεράστια προσωπική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θεόδωρου Καράογλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή την επέτειο των δύο χρόνων από την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Καράογλου δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μαύρη επέτειος. Όλοι μας θυμόμαστε και τιμούμε τους 102 αθώους συμπατριώτες μας οι οποίοι χωρίς να φταίνε σε τίποτα βρεθήκαν μοιραία θύματα της καταστροφικής αυτής πυρκαγιάς στο Μάτι και στη ευρύτερη εκεί περιοχή. Και βέβαια συμπίπτει αυτή η επέτειος με κάτι άλλο επίσης μαύρο και θλιβερό, τις αποκαλύψεις που γίνονται για το κύκλωμα συγκάλυψης των ευθυνών. αυτα τα οποία παρακολουθούμε και διαβάζουμε είναι πρωτοφανή. Ξεκινώντας και ενθυμούμενοι όλοι μας το επικοινωνιακό show που έστησαν τότε με τον κο Τσίπρα ο οποίος το βράδυ της ίδιας ημέρας ενώ υπήρχαν θύματα δήθεν δεν ήξερε τίποτα και ρωτούσε τι γίνεται κι όλοι τον διαβεβαιώνανε ότι όλα πηγαίνουν κατ’ ευχή και δεν υπάρχουν θύματα. Και βέβαια φτάνοντας στο αποκορύφωμα, αυτά που ζούμε τώρα, με τον αρχηγό, τον υπαρχηγό, τις πιέσεις που δέχτηκε ο υπεύθυνος άνθρωπος για τις ανακρίσεις».

«Είναι πράγματα τα οποία πραγματικά μας θλίβουν και λέμε τελικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν μια κυβέρνηση που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πως θα σώσει τον εαυτό της με τη λογική δηλαδή να καλύψουμε ότι μπορουμε, να καλύψουμε, να τα κουκουλώσουμε, να στήσουμε τα μαγαζάκια μας, τα παραμάγαζά μας κι όλα είναι όμορφα κι ωραία! Είναι ντροπή και είναι θλιβερό για τον τόπο το οτι γνώρισε μια κυβέρνηση η οποία θεωρώ ότι είναι η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ απ’ αυτόν τον τόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαι βέβαιος ότι το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκκαλο, έχει αρχίσει να ξετυλίγεται το νήμα και θεωρώ ότι δεν υπάρχει σταματημός. Να θυμίσω ότι με αφορμή την έρευνα και τη σύσταση για την λειτουργία της εξεταστικής επιτροπής φτάσαμε στο σημείο να αποκαλυφθούν μια σειρά άλλες παράπλευρες έκνομες δραστηριότητες, παράνομες θα έλεγα όχι απλά έκνομες, παράνομες δραστηριότητες! Η ιστορία με το κ. Παππά και τον κ. Μιωνή. Η ιστορία με τους πυροσβέστες και με αυτά τα οποία έγιναν στο Μάτι. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό το πράγμα δεν έχει σταματημό και πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει και σωστά θα προχωρήσει», επισήμανε ο ίδιος.

«Αυτά τα οποία ζήσαμε ήταν πρωτοφανή! Είχαμε τον κ. Παπαγγελοπουλο ο οποίος οργανωμένα προσπαθούσε να μεθοδεύσει την όλη διαδικασία, να σπιλώσει, προφανώς εκτελώντας εντολές άνωθεν, να σπιλώσει συνειδήσεις, να σπιλώσει πολιτικά πρόσωπα, πολιτικούς αντίπαλους. Δυο πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς, ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν καμία εμπλοκή πουθενά.... Άρα θεωρώ ότι αυτά τα 4,5 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν μια μαύρη περίοδος για τον ελληνικό λαό, για την ελληνική Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας που έχει η Αριστερά η οποία προσπαθούσε όχι απλώς να ελέγξει την εξουσία, αλλά να ελέγξει απ’ ότι λέγαν χαρακτηριστικά ακόμα και τους αρμούς της εξουσίας. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Πολάκη που είπε «να βάλουμε 2-3 φυλακή για να τελειώνουμε με αυτούς». Είναι πράγματα πρωτοφανή τα οποία όλοι μας ευχόμαστε να μη ξαναζήσει ποτέ ο τόπος μας», υπογράμμισε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει με αφορμή αυτά τα οποία αποκαλύπτονται τώρα ποια ακριβώς ήταν η νοοτροπία των τότε κυβερνόντων κομμάτων και να τα ξαναστείλει εκεί που βρισκόντουσαν, δηλαδή σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Να εξαφανιστούν», τόνισε.

Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Καράογλου σημείωσε: «Αύριο θα είναι μια μαύρη επέτειος γιατί από το 1934 που η Αγία Σοφία λειτουργούσε ως μουσείο μετά από τόσα πολλά χρόνια ξαναγίνεται πάλι τζαμί μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά πολιτικά σχέδια και τη διάσωση του κου Ερντογάν που είναι φανερό ότι πολιτικά πλέον πνέει τα λοίσθια. Είναι προφανές ότι με το show το οποίο κάνουνε, με το πολεμικό τους ναυτικό, με το ερευνητικό σκάφος θέλει να δημιουργήσει άλλη μια εικόνα ακόμη μιας χώρας η οποία είναι παντοδύναμη, μιας χώρας η οποία δεν καταλαβαίνει τίποτα, μιας χώρας η οποία εν πάση περιπτώσει κάνει ότι θέλει. Νομίζω ότι την απάντηση του την πήρε άμεσα από την ελληνική πλευρά. Κάπου υπάρχουν κόκκινες γραμμές και τις κόκκινες γραμμές αυτές τις υπερτονίσαμε. Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία δεν θέλει πόλεμο, δεν θέλει εντάσεις, δεν θέλει κάτι απ’ αυτά όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε έστω και μισό χιλιοστό πίσω στα εθνικά μας δίκαια».

«Θεωρώ ότι δεν θα το παρατραβήξει. Ήδη η κυβέρνηση έκανε με τον καλύτερο τρόπο αυτό που έπρεπε να κάνει, διεθνοποίησε το πρόβλημα. Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριακός Μητσοτάκης ενημέρωσε όλους τους μεγάλους διεθνείς παράγοντες για την κατάσταση και πως εξελίσσεται. Θεωρώ ότι η Τουρκία πήρε το μήνυμα ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα στα οποία δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Ξέρει ο κος Ερντογάν ότι η Τουρκία είναι ένας γίγαντας αλλά τα πόδια του είναι πήλινα, ειδικά την περίοδο αυτή που έχει τεράστια προβλήματα και οικονομικά αλλά και ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας δημοκρατίας αλλά και ζητήματα ακόμη που έχουν σχέση με τις γεωπολιτικές επιλογές του. Θεωρώ ότι θα μείνει ως εκεί, δεν θα το παρατραβήξει», ανέφερε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με το πακέτο που θα πάρει η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Καράογλου σχολίασε: «Νομίζω ότι είναι μια τεράστια επιτυχία προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποδεδείχθηκε ότι όταν κάποιος ηγέτης ξέρει όταν πάει προετοιμασμένος, όταν συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες, όταν υπάρχει αυτή η προετοιμασία τότε έχεις και το θετικό αποτέλεσμα».