Με δύο φράσεις με παρεμφερές νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου θέλησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στους Ευρωπαίους εταίρους.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σκορπίσουμε τα χρήματα με την ανεμελιά του νεόπλουτου» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να επαναλάβει λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά ότι «δεν έχουμε καμία πρόθεση να τα σπαταλήσουμε».

Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό της χώρας καθώς η λέξη «επιχορηγήσεις» στα αυτιά πολλών θύμισαν παλιές εποχές κατά τις οποίες δίνονταν επιχορηγήσεις οι οποίες όμως δεν αξιοποιούνταν με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μπει στη «μαύρη λίστα».

Το μήνυμα ωστόσο αντηχεί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς η πρακτική που είχε ακολουθηθεί στο παρελθόν έφερε την Ελλάδα σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης με αποτέλεσμα το κακό προηγούμενο να έχει δημιουργήσει μία «ρετσινιά» για την Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε ξανά και ξανά στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη σχέδιο αλλά και το πόρισμα Πισσαρίδη.