Το σύνολο των πρόσφατων δημοσκοπήσεων δείχνει ότι η κυβέρνηση όχι απλά διατηρεί τις δυνάμεις της αλλά ενισχύει την δυναμική της σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, ανέφερε ο καθηγητής πολιτικής επικοινωνίας Νίκος Μαραντζίδης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. και στον Δημήτρη Τάκη, ο κ. Μαραντζίδης, τόνισε ότι τα αποτελέσματα αυτά οδηγούν στην επιστροφή του κλασικού πολιτικού κύκλου της μεταπολιτευτικής όταν τα κόμματα εξουσίας κέρδιζαν δύο τετραετίες. Πράγμα που σημαίνει, όπως πρόσθεσε, ότι είναι πολύ πιθανό η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει ακόμη μια τετραετία στις επόμενες εκλογές, όταν αυτές γίνουν.

«Το ότι η κυβέρνηση διατηρεί τις δυνάμεις της είναι μετριοπαθής διατύπωση, στην πράξη οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ενίσχυση των εκλογικών δυνάμεων της κυβέρνησης. Ο πρώτος χρόνος μιας κυβέρνησης είναι ένα είδος μήνας του μέλιτος με τους ψηφοφόρους. Μπορούμε να το δούμε και σε κυβερνήσεις που βίωσαν ακραία κρίση όπως η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Γιώργου Παπανδρέου που το 2010, σε συνθήκες ακραίας ύφεσης και μνημονίου, κέρδισε τις περιφερειακές εκλογές. Η κοινή γνώμη θέλει να επιβεβαιώνει τον πρώτο χρόνο  την στήριξη  στην επιλογή της. Το δεύτερο είναι αυτό που ονομάζεται στοίχιση  πίσω από τη σημαία. Τι σημαίνει αυτό;  Οταν μία κυβέρνηση και μία χώρα αντιμετωπίζει μεγάλες εθνικές κρίσεις, όπως  ο κορωνοϊός και το θέμα της έντασης στα σύνορα. Τότε οι πολίτες ανεξαρτήτως ακόμα και του τι ψήφισαν επειδή ακριβώς αντιμετωπίζουν αυτά τα θέματα ως εθνικά  θέματα στοιχίζονται πίσω από την κυβέρνηση τους.