Τελευταία συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τη σκευωρία Novartis την Τετάρτη στις 11.30.π.μ, με τα τελικά κείμενα των κομμάτων που μετείχαν στην προανακριτική να κατατίθενται στην γραμματεία της επιτροπής, ώστε να λάβουν γνώση τα μέλη της επιτροπής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της ΝΔ, πρόκειται να εισηγηθούν την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για την σκευωρία Novartis και το παραδικαστικό κύκλωμα Ρασπούτιν, ενώ υπέρ της άσκησης ποινικής δίωξης για τον κ. Παπαγγελόπουλο, αναμένεται να ταχθεί και το Κίνημα Αλλαγής.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταγγείλει την κυβερνητική πλειοψηφία ότι μετέτρεψε την Προανακριτική σε εργαλείο συσκότισης της αλήθειας, ενώ θα χαρακτηρίζει προειλημμένη την απόφαση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου με κατασκευασμένα στοιχεία, ενώ το ΚΚΕ στο κείμενό του θα επισημαίνει ότι οι διαξιφισμοί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «συσκότισαν» τις έρευνες για τις υπαρκτές και διαχρονικές παρεμβάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη.

Ο Παπαγγελόπουλος “παίζει” καθυστερήσεις

Την ίδια στιγμή να θέσει προσκόμματα στο παρά πέντε της κατάθεσης του πορίσματος επιχειρεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, λίγες ώρες πριν από την κατάθεση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Με νέο αίτημα που κατέθεσε το πρωί της Τρίτης στην προανακριτική ζητά τα πορίσματα των αντεισαγγελέων κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη για τους εισαγγελείς διαφθοράς και τους χειρισμούς τους στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis καθώς και να ξανακληθεί ο ίδιος για κατάθεση.

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι «η ικανοποίηση των αιτημάτων του αποτελεί υποχρέωση της Επιτροπής, σύμφωνα με τους κανόνες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τις αρχές της ΕΣΔΑ και την ελληνική και ευρωπαϊκή νομολογία» και κυρίως ότι «η απόρριψη και των αιτημάτων του αυτών, θα αποτελέσει άλλη μια κραυγαλέα παρανομία σε βάρος του, άλλη μια ατράνταχτη απόδειξη τα εκδικητικής πολιτικής δίωξης σε βάρος του».