Με τίτλο «Ένα χρόνο μετά κάναμε πράξη τη φιλοσοφία μας», ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με ένα βίντεο παρουσιάζει το δικό του απολογισμό για όλα όσα έγιναν από το υπουργείο του κατά το πρώτο έτος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το βίντεο ξεκινάει με τη λειτουργία της πλατφόρμας gov.gr, μέσω της οποίας μπορούν οι Έλληνες πολίτες να ολοκληρώνουν από τον υπολογιστή τους ή το κινητό τους τηλέφωνο τη διαδικασία για τη λήψη και υποβολή εξουσιοδοτήσεων, υπεύθυνων δηλώσεων και πιστοποιητικών.

«Μέσα σε ένα χρόνο αποδείξαμε ότι το Δημόσιο μπορεί να είναι ψηφιακό, γρήγορο και απλό», αναφέρει το βίντεο, απαριθμώντας μια σειρά από ψηφιακές υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του gov.gr.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά και σε άλλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατά το πρώτο έτος, όπως η απλούστευση της διαδικασίας της γέννησης και άλλων γεγονότων ζωής, η έκδοση προσωρινών διπλωμάτων οδήγησης μέσα σε 24 ώρες, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στην υπηρεσία έγκαιρης προειδοποίησης των πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (112), καθώς και στην υπηρεσία 13033 που εφαρμόστηκε κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων.

Το βίντεο κλείνει με το μήνυμα « Κάναμε πράξη τη φιλοσοφία μας. Το κράτος είναι ένα και ως ένα πρέπει να λειτουργεί. Η ψηφιοποίηση είναι το μέλλον της Ελλάδας».

Δείτε το βίντεο