Στην καταιγίδα αποκαλύψεων αναφορικά με τα όσα πρωτοφανή έλαβαν χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σχετικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις στην προανακριτική και τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων για τη λειτουργία παρακράτους επί ημερών Αλέξη Τσίπρα, με ενορχηστρωτή τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί φτάσει τη έως το τέλος αυτή τη διερεύνηση αυτών των θεμάτων, καθώς τίθεται θέμα δημοκρατίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

« Όταν υπάρχει ένα παρακράτος που το παραδέχεται ένας υπουργός Επικρατείας όσον αφορά το παραδικαστικό κύκλωμα, όταν βλέπουμε καταγγελίες για προσπάθεια άλωσης των μέσων ενημέρωσης, με τρόπους που παραπέμπουν σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τότε πραγματικά μιλάμε για παρακράτος που θέλει να δημιουργήσει καθεστώς. Αυτό είναι χρέος προ τη δημοκρατία να διαλευκανθεί. Όταν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, η δικαιοσύνη στέλνει τα θέματα αυτά στη Βουλή. Θα περιμένουμε να τοποθετηθεί η Δικαιοσύνη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να παρέχει κάλυψη στον Νίκο Παππά, μετά και την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Του δόθηκε πολύς χρόνος να αποστασιοποιηθεί από τον κ. Παππά, να διαχωρίσει τη θέση του και να δείξει ότι δεν γνώριζε τίποτα. Αντιθέτως, στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον πήρε αγκαλιά και κατά συνέπεια κάνει διάχυση της ευθύνης σε όλο το κόμμα. Καθιστά συνενόχους όλα τα στελέχη του και δείχνει ότι το μόνο που ήταν πρόβλημα σε όλη αυτή την υπόθεση ήταν το ύφος. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη».
«Τον κ. Τσίπρα τον έβαλαν στο κάδρο οι συνεργάτες του, είχε την ευκαιρία να βγει, αυτός αποφάσισε να μπει στα βαθιά», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό.

«Όλες οι αποκαλύψεις προέρχονται είτε από την προανακριτική, είτε από τη δικαιοσύνη, αναμένουμε τα επόμενα στοιχεία από την πλευρά της Δικαιοσύνης, και φυσικά στο πολιτικό επίπεδο θα δούμε στην πορεία πώς θα κινηθούμε. Έχουμε πει ότι θα φτάσουμε έως το τέλος αυτή τη διερεύνηση αυτών των θεμάτων γιατί είναι θέμα Δημοκρατίας», πρόσθεσε επίσης ο Στέλιος Πέτσας.