Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο των διαδηλώσεων, που με ευρεία πλειοψηφία ενέκρινε χθες το βράδυ η Βουλή, εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ, η οποία συντάσσεται πλήρως με την κυβερνητική απόφαση για την ρύθμιση του τόπου διεξαγωγής των διαδηλώσεων.

«Ακριβώς στην επέτειο του ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων της, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε πράξη μια από τις κεντρικές της δεσμεύσεις: τον νόμο για τη ρύθμιση των διαδηλώσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η ΟΝΝΕΔ.

«Ως ΟΝΝΕΔ έχουμε τοποθετηθεί από την περίοδο της διαβούλευσης του νόμου, με την καμπάνια μας «δρόμοι για όλους». Σε αυτό το αίτημα, ένα αίτημα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των Ελλήνων, ανταποκρίθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, θεσπίζοντας κανόνες που αποκαθιστούν το πραγματικό πνεύμα του Συντάγματος και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτό», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Από σήμερα οι δρόμοι ανήκουν σε όλους: σε εκείνους που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους, στους καταστηματάρχες και σε εκείνους που νιώθουν την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. Όσο για τις χυδαιότητες και τις προσβολές προς το πολίτευμα που ξεστομίζουν τις τελευταίες ώρες η ηγεσία, τα ιστορικά και τα νεόκοπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τους καταλαβαίνουμε: εδώ και δεκαετίες πουλούσαν κατάχρηση δικαιωμάτων. Αν σταματήσει η δυνατότητα “παραγωγής”, το «μαγαζί» θα κλείσει», υπογραμμίζεται.