Επαγρύπνηση και όχι εφησυχασμό ζήτησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κ. Πελώνη ανέφερε ότι «μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνουν έλεγχοι παντού μετά τα φαινόμενα χαλάρωσης στο εσωτερικό».

Την ίδια στιγμή τόνισε πως «δεν πρέπει να χαλαρώνουμε στις πύλες εισόδου, τα αεροδρόμια και τα σύνορα».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις, σημείωσε πως «βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των πολλών από τους λίγους».

Ακόμη διευκρίνισε πως «το Προεδρικό Διάταγμα θα εξηγεί τι ακριβώς θα γίνεται».

Με αφορμή τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει σιωπήσει και δεν έχει απαντήσει στις καταγγελίες».

Σε ερώτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, απάντησε πως όλα ανοιχτά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Αριστοτελίας Πελώνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα νέα κρούσματα του κορονοαϊού στη χώρα, η κ. Πελώνη σημείωσε: «Την καμπάνα τη χτύπησε η κυβέρνηση χθες με αφορμή τα φαινόμενα χαλάρωσης. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε καθόλου σε ότι αφορά τα μέτρα προστασία και ατομικής υγιεινής, την τήρηση των αποστάσεων. Καμπάνα μεγαλύτερη χτυπάει στο εσωτερικό όπου παρατηρούνται φαινόμενα χαλάρωσης σε όλα τα επίπεδα για αυτό και υπάρχει ένα πλάνο πολύ αυστηρών ελέγχων που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο παντού».

«Χρειάζεται να αυξήσουμε την επαγρύπνησή μας, να μην εφησυχάσουμε γιατί ο ιός είναι εδώ και τα φαινόμενα χαλάρωσης μπορεί να τα πληρώσουμε. Θα γίνουν πάρα πολύ αυστηροί έλεγχοι», υπογράμμισε η ίδια.

«Στόχος της τηλεδιάσκεψης είναι να υπάρχει ένας καλύτερος συντονισμός και να παρουσιαστεί η πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου. ...Ξέραμε ότι θα υπάρξουν κρούσματα για αυτό και γίνονται έλεγχοι αλλά η αύξηση αυτή είναι ήπια και ελεγχόμενη ωστόσο πρέπει η κυβέρνηση να είναι από πάνω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα αν θα ληφθούν νέα αυστηρότερα μέτρα, η αναπληρώτρια κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Ότι μέτρα χρειαστούν θα ληφθούν. Θα μπορούμε να πούμε περισσότερα μετά τη σύσκεψη θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Δεν πρέπει ωστόσο να χαλαρώνουμε ούτε στις πύλες εισόδου όπου γίνονται πάρα πολύ εντατικοί έλεγχοι και στα αεροδρόμια και στα χερσαία σύνορα. Αυτό είναι ένα κολοσσιαίο επιχειρησιακά σχέδιο για αυτό και η συμμετοχή τόσων υπουργών σήμερα και ότι πρέπει να γίνει θα γίνει ωστόσο έλεγχοι πολλοί θα γίνουν και θα είναι και πολύ αυστηροί κυρίως σε ότι αφορά και πολίτες αλλά κυρίως στην προστασία των εργαζομένων στον τουρισμό και στην εστίαση. Να αυξήσουμε όλοι την επαγρύπνησή μας».

Αναφερόμενη στη χθεσινή παραδοχή του κ. Τσίπρα για το θετικό πρόσημο της μεταπολίτευσης, σημείωσε: «Η αποδοχή μένει να φανεί στην πράξη γιατί ακούσαμε και συνθήματα που δεν συνάδουν ούτε με τον πυρήνα και τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου ούτε με τη γενικότερη αύρα της χθεσινής συζήτησης. Θεωρώ ότι ήταν μια καλή συζήτηση με επιχειρήματα, που επικεντρώθηκε κυρίως στο νομοσχέδιο».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις, η κ. Πελώνη δήλωσε: «Το νομοσχέδιο διασφαλίζει το ισότιμο δικαίωμα της κυκλοφορίας στο δημόσιο χώρο και όπως είπε και ο πρωθυπουργός ως προς τα δικαιώματα και τις αντιδράσεις ότι στις δημοκρατίες το δικαίωμα του ενός δεν υπερισχύει έναντι του δικαιώματος του άλλου. Πρέπει να έχουν όλοι ίσα δικαιώματα και το δικαίωμα του συνέρχεστε από τη μια αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να πηγαίνουν στη δουλειά τους, να μη διαταράσσεται η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης δυσανάλογα με το μέγεθος μιας πορείας».

«Θα ακολουθήσει ένα προεδρικό διάταγμα μετά την ψήφιση. Τη Δευτέρα θα πάει στο ΣτΕ , πρέπει το ΣτΕ να το εγκρίνει. Το προεδρικό διάταγμα θα έχει αναλυτικά όλες τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες της εφαρμογής του νομοσχεδίου και πιστεύω ότι όταν θα υπάρχει και αυτή η έγκριση θα μπορούμε να μιλάμε για πλήρη εφαρμογή του νέου αυτού πλάνου. Δηλαδή θα έχει όλες τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες για το τι κάνει, τι δεν κάνει η Αστυνομία για να καλύπτεται και πλήρως», δήλωσε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων, τόνισε: «Παραμένει το πολιτικό θέμα ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει απαντήσει και έχει σιωπήσει για όλα, και στην ομιλία του στην ΚΟ εφαρμόζοντας το μότο ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, μην αναφέροντας τίποτα για όσα έχουν αποκαλυφθεί. Τα θέματα είναι στη Δικαιοσύνη θα δούμε πως θα εξελιχθεί και αναλόγως των εξελίξεων θα κριθεί και θα εξεταστεί τι πρέπει να γίνει».

Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι είμαστε κοντά σε μια εξεταστική, επισήμανε: «Δεν μπορεί η ''όσφρηση'' μου να μου πει κάτι σε μια υπόθεση που είναι στη Δικαιοσύνη και δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Η αίσθησή μου είναι ότι είναι όλα ανοιχτά».