«Αυτοί που έλεγαν ότι θα φέρουν το νέο, έφεραν το χειρότερο χθες» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων.

Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε τα όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ενώ επισήμανε ότι «η υπόθεση πρέπει να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης».

Για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «οι Ευρωτουρκικές σχέσεις έχουν πάρει μια άσχημη τροπή».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στα Παραπολιτικά 90,1: 

Αναφερόμενος στην πρότασή του να διωχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας από την ομάδα των ευρωσοσιαλιστών, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Υπήρχε μια παράδοση στο PES το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα που αφορά τα εθνικά κόμματα, δεν έχει να κάνει με την ευρωβουλή, ότι όταν υπάρχει ένας ηγέτης χώρας από την Αριστερά να καλείται στις προ-συνόδους του σοσιαλιστικού κόμματος. Αυτό συνέβη πριν από αρκετά χρόνια με τον κ. Χριστόφια, όταν έπαψε όμως να είναι πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας το ΑΚΕΛ δεν συνέχιζε να πηγαίνει στις προ-συνόδους του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος. Κι αυτό που είπα τώρα είναι ότι ο κος Τσίπρας έπαψε να είναι πρωθυπουργός, αυτό τέλειωσε και πρέπει να κλείσει αυτή η περίοδος. Και δεύτερο εδώ υπάρχουν και κάποια θέματα σοβαρά που έχουν να κάνουν με την κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πρέπει κι αυτά να τα επικοινωνήσουμε προς τους εταίρους μας για να δούμε από πολλές πλευρές τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας».

«Ένα άλλο θέμα ουσίας είναι ότι απαξιώνεται καθημερινά η πολιτική στον τόπο. Στον τόπο μας υπάρχει καθαρά ζήτημα πια κράτους δικαίου όταν βλέπεις ότι συνεχώς, κάθε μέρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την προηγούμενη διακυβέρνηση, απαξιωτικά για τη διάκριση των εξουσιών όπως επίσης βλέπεις ότι και η σημερινή κυβερνηση δε βάζει μυαλό! Ανακοινώσε ο κος Πέτσας τη λίστα με τα media και τα χρήματα που πήρανε, τα κριτήρια δεν τα ακούσαμε! Έτσι θα πορεύει; Και η απάντηση ποια θα είναι ότι «κάναμε εμείς αυτό ως ΝΔ γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως είχε κάνει κάτι χειρότερο». Δεν πάει ο τόπος πουθενά έτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει εμείς να κάνουμε έναν σοβαρό αγώνα απέναντι και στην προηγούμενη λειτουργία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και σε αυτα τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν τώρα διότι δε μπορεί η χωρά να προχωρεί να προχωρεί με συμψηφισμούς! Δεν μπορεί συνεχώς ο ελληνικός λαός να ζει τη μέρα της μαρμότας. Μια από τα ίδια με κακής ποιότητας διακυβέρνηση. Αυτά που ειδικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας με Παπαγγελόπουλους, Καμμένο, Παππάδες, δείχνουν ότι αυτοί που έλεγαν θα φέρουν το νέο έφεραν το χειρότερο από το χθες», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιλέξει τελικά με τι είναι. Δηλαδή μπορεί από τη μια να καταγγέλλεις την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ότι έχει καθηλώσει την Ευρώπη αλλά θέλουν να συμμετέχουν εκεί ως παρατηρητές. Αν κάνουν ένα συνέδριο να αποφασίσουν τι είναι! Και πέρα από αυτό εδώ υπάρχει ένα ζήτημα ηθικό και αξιακό και πρέπει να σταθούμε περισσότερο σε αυτό. Γιατι όταν έλεγε «φέρνω το νέο στη χώρα μας» και σήμερα αποκαλύπτονται όλα αυτα μπορεί κανείς να πιστέψει ότι συνέβησαν από τον πιο στενό του συνεργάτη που να μη τα γνωρίζει ο ίδιος; Υπάρχει ένας πολίτης που μπορεί να το πιστέψει αυτό ότι δρούσε ο κ. Παππάς χωρίς να γνωρίζει ο κος Τσίπρας; Αλλά σας λέω ακόμη κι αυτό το ζήτημα το μεγάλο που γι’ έμενα θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια, δεν μπορεί να είναι ένα θέμα συμψηφισμών. Δηλαδή, αυτοί έκαναν αυτά, εμείς τώρα μπορούμε να κάνουμε τα άλλα, μικρότερου ή μεγαλυτέρου βεληνεκούς. Δεν προχωράει έτσι η χώρα», επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Αναφορικά με το θέμα των ευρωτουρκικών σχέσεων, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Τα θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων έχει πάρει μια πολύ άσχημη τροπή. Χθες είχαμε ένα σημαντικό γεγονός που πήγε ο κος Μπορέλ και συνάντησε τον κ. Τσαβούσογλου, έγινε μια συζήτηση. Ο κος Τσαβούσογλου ουσιαστικά είχε δυο επιχειρήματα, ότι Έλληνες και Κύπριοι μαζί με τους Γάλλους σπρώχνουν αυτοί σε ακραίο σημείο τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Και του απάντησε ο κος Μπορέλ ότι αυτό δεν είναι θέμα Ελλάδας-Κύπρου ή Γαλλίας, είναι θέμα όλης της Ευρώπης! Έβαλε ένα ζήτημα να αναθεωρήσουμε την συμφωνία του ’16 για το προσφυγικό αλλά βάζοντας κι όλα αυτά στη συζήτηση. Δηλαδή και την τελωνιακή Ένωση, και το θέμα που έχει να κάνει με τις ευρύτερες οικονομικές σχέσεις αλλά και τις γεωπολιτικές κινήσεις της Τουρκίας. Αυτό γι’ έμενα είναι θετικό ότι μπαίνει σε αυτό το επίπεδο και δεν αφήνουμε την Τουρκία να σπρώξει τα πράγματα σε διμερή πλαίσια αλλά από την άλλη καλό είναι να το λέμε ρητορικά, να το λέμε στους τούρκους αλλά να γίνει και πράξη».