Με καταιγιστικούς ρυθμούς έρχονται στο φως οι αποκαλύψεις που μαρτυρούν και παράλληλα ξηλώνουν το δυσώδες υπόβαθρο, πάνω στο οποίο επιχειρούσε να λειτουργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα που κι αυτός με την σειρά του «καρφώνει» την σκοτεινή δράση του Νίκου Παππά, πυροδοτεί νέες εξελίξεις και «λαμπαδιάζει» το πολιτικό σκηνικό με νέες αποκαλύψεις που έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των παρατυπιών που εντοπίζονται στο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ..

 Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας στη νέα μηνυτήρια έγκληση, η οποία κατατέθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατά του κατασκευαστικού κολοσσού CCC, για κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση, που διαπράχθηκαν στην ημεδαπή, κατονομάζει το «White House», δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ και τον τέως υπουργό Νίκο Παππά, ότι συντόνιζαν και καθοδηγούσαν την ανάληψη από την CCC 3.000.000 ευρώ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, τα οποία κατέληξαν, τελικά, στην εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη.

 Το αριστερό παρακράτος και το σύστημα εξουσίας που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναπτύσσοντας σχέσεις διαπλοκής κορυφαίων υπουργών και στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, τότε Πρωθυπουργού, καταποντίζεται θορυβωδώς, με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, να βουλιάζει στην κινούμενη άμμο των αποκαλύψεων, και όσο πιο διακριτικές αποστάσεις επιχειρεί να πάρει από τον Νίκο Παππά, τόσο πιο βαθιά μπαίνει στο κάδρο των ευθυνών.

 Το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα

Ο αρνητικός πρωταγωνιστής των ημερών, όπως προκύπτει από την σειρά σκανδάλων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Νίκος Παππάς, ανάλογα με τις διαθέσεις του παρουσίαζε το Μέγαρο Μαξίμου, είτε ως «μαγαζάκι» είτε ως το «White House».

Ο Νίκος Παππάς, παρουσιάζεται, και από τους δύο επιχειρηματίες ως ο άνθρωπος του Μαξίμου που κινούσε τα νήματα προκειμένου να στηθεί ένα παρακράτος που θα ήλεγχε τους πολυπόθητους αρμούς της εξουσίας, την δικαιοσύνη και τα media, όπως αποκαλύπτεται… μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Μετά τις καταγγελίες Σάμπυ Μιωνή και την κατάθεση του ηχητικού ντοκουμέντου, οι αποκαλύψεις του οποίου στηρίζουν τη δράση παραδικαστικού κυκλώματος, σε μια προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης, έρχεται ένας άλλος, πρώην εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας, να φανερώσει την προσπάθεια της τότε κυβέρνησης να αποκτήσει «Ι.Χ.» μέσα ενημέρωσης σε μια προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης. Οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα, έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά αποκαλύψεων για την σκοτεινή δράση του Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και να μας θυμίσει το παρασκήνιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Έναν διαγωνισμό, που ανέλαβε προσωπικά ο κ. Παππάς και που κατέληξε σε παρωδία.

 Ο εργολάβος της… Κουμουνδούρου

 Ο κ. Καλογρίτσας, από τους πιο στενούς επιχειρηματίες που είχε στην «φαρέτρα» της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και υπολόγιζε ότι θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, προχώρησε στις αποκαλύψεις ενώπιων του Μονομελούς Πρωτοδικείου, όπου συζητήθηκε η αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας CCC κατά της εταιρείας του «Τοξότης». Η CCC έχει προσφύγει κατά του Καλογρίτσα απαιτώντας να της επιστραφούν τα 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτό που αρχικά έμοιαζε με δικαστική διαμάχη μεταξύ εργολάβων κατέληξε, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος, σε μια προσπάθεια να στηθεί το «ΣΥΡΙΖΑ channel» και το Documento.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο «κόκκινος» επιχειρηματίας, μας ενημέρωσε ότι το μαγαζί της αριστεράς, είχε και ταμπέλα, λέγονταν «Λευκός Οίκος» κι ότι ο άνθρωπος του Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς, μεσολαβούσε για να βρεθούν τα χρήματα και ο ίδιος να αποκτήσει κανάλι.

Yποστήριξε ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης», «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House». Όταν ερωτήθη ποιο είναι το «White House», απάντησε στο δικαστήριο ότι πρόκειται για το Μέγαρο Μαξίμου και το Νίκο Παππά και ότι αυτά τα χρήματα ήταν προκαταβολή για τη συμμετοχή του ίδιου στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Πρόκειται, δηλαδή, για εικονικά τιμολόγια τα οποία δόθηκαν στην εταιρεία «Τοξότης» για να αγοράσει κανάλι.

Οι προσπάθειες ωστόσο του Μαξίμου να φτιάξει το δικό του κανάλι, μέσω του Καλογρίτσα, δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς ο επιχειρηματίας δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό. Φαίνεται όμως ότι κ. Παππάς δεν το έβαλε κάτω. Όπως ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποκαλύψει, εκείνη την περίοδο, παρ’ ότι και ο ίδιος διεκδικούσε τηλεοπτική άδεια, δέχτηκε αίτημα από τον κ. Παππά, το 2016 -μεταφέροντας και την επιθυμία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως του είχε πει - να δανείσει στον Χρήστο Καλογρίτσα το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για τον λόγο αυτό.

 Αποκάλυψη… Documento

Οι αποκαλύψεις του Καλογρίτσα για το Documento έρχονται να επιβεβαιώσουν και να εξηγήσουν πολλά. Οι στενές σχέσεις Βαξεβάνη-Παππά, επισφραγίστηκαν και από την ανάδειξη του κ. Βαξεβάνη σε ιδιοκτήτη της εφημερίδας Documento με την… «επιχορήγηση» Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογρίτσα ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατομμύρια τελικά πήγαν στο Documento, το οποίο έγινε η «φωνή» του Μαξίμου, αλλά και το μέσον με το οποίο στοχοποιούνταν οι πολιτικοί αντίπαλοι..

 Στο κάδρο ο Τσίπρας

Εκατομμύρια αλλάζουν χέρια, ατζέντες που εγκρίνονται ή όχι, παραδικαστικό, παρακράτος, προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης, χειραγώγηση της δικαιοσύνης και ο Τσίπρας δηλώνει ότι ούτε γνώριζε ούτε άκουσε τι έκανε έναν όροφο πιο πάνω, ο στενός του συνεργάτης στο Μαξίμου.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας, με την στάση του και μόνο μπαίνει και ο ίδιος στο κάδρο των ευθυνών, τις οποίες εάν φέρει ή όχι τελικά θα πρέπει να αποφασίσουν άλλοι. Προς το παρόν το γεγονός ότι μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις εξακολουθεί να στηρίζει τον Νίκο Παππά, δια της σιωπής, τον καθιστά τουλάχιστον ανίσχυρο στο εσωτερικό του κόμματός του, αλλά και υπεύθυνο για όσα συνέβησαν και για όσα θα συμβούν.

Οι διακριτικές αποστάσεις από τον στενό συνεργάτη του και αδελφικό του φίλο, δεν είναι ικανές ούτε τον ίδιο τον πρώην υπουργό να καλύψουν και ούτε φυσικά να πείσουν κάποιον, εντός και εκτός κόμματος.