«Θα έπρεπε να συζητάμε για την κοινωνία, τα προβλήματα των εργαζόμενων και την επιχειρηματικότητα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε πως «οι όποιες αποκαλύψεις θα πρέπει να πάνε στη δικαιοσύνη και εκείνη να αποφασίσει».

Παράλληλα ανέφερε πως «ο Παππάς μετά τις αποκαλύψεις μίλησε» ενώ τόνισε πως «κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κλείσει τα τηλέφωνα ή θα κρυφτεί καθώς πρέπει να βγουν όλα στο φως».

Ακόμη σημείωσε πως «εάν ο Καλογρίτσας δεν αποδείξει τους ισχυρισμούς του είναι συκοφάντης».

Σε ότι αφορά τα στοιχεία για τα χρήματα που δόθηκαν στα Μέσα Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της καραντίνας, δήλωσε ότι «αυτά καθυστερούν να δοθούν καθώς η κυβέρνηση τα μαγειρεύει».

Ο κ. Ζαχαριάδης κάλεσε όλους στον ΣΥΡΙΖΑ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να βάζουν το εμείς και όχι το εγώ.

Τέλος, ανέφερε πως «όποιος βγαίνει από αυτόν κανόνα δεν θα μπορεί να συνεχίσει με τα αξιακά που έχει αποφασίσει το κόμμα».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τις «φουρτούνες» στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε: «Έχω μια δυσκολία το τελευταίο 15νθήμερο να μιλήσω για τα ζητήματα της κοινωνίας, της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας όλο συζητάμε άλλα, η ατζέντα είναι διαφορετική. Θα νόμιζε δε κανείς ότι τα πάμε και καλά σε αυτά τα πεδία».

«Τις όποιες αποκαλύψεις είναι να τις δώσει στη Δικαιοσύνη και τα ζητήματα να προχωρήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το τι ''όπλα'' πολιτικά και νομικά θα αξιοποιήσουμε συλλογικά και ο κ. Παππάς είναι ζήτημα προς συζήτηση και διερεύνηση. Το κόμμα μας και ο κ. Παππάς με το που βγήκαν αυτά, βγαίνει κάνει δηλώσεις στα κανάλια, στα ραδιόφωνα, γραφεί στο Twitter καθημερινά και εν πάση περιπτώσει κανένας από εμάς δεν πρόκειται να κλείσει τα τηλέφωνα και να κρυφτεί. Άλλοι είναι αυτοί οι οποίοι κρύβονται. Τα πάντα στο φως, όλα», σημείωσε επιπρόσθετα.

Για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα, ανέφερε: «Θα πρέπει να τα αποδείξει αυτά ο επιχειρηματίας δεν είναι 20€ ή 50€... Ο κ. Καλογρίτσας αυτό που λεει πρέπει να το στηρίξει να το τεκμηριώσει αλλιώς είναι συκοφάντης. Έχουμε μπει σε έναν επικίνδυνο δρόμο στο πολιτικό σύστημα, ένα τμήμα της ΝΔ έχει αποφασίσει να βοηθήσει το πολιτικό σύστημα στην σκανδαλολογία».

Ερωτηθεις αν «χρεώνουν» τον κ.Καλογρίτσα στη ΝΔ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Εγώ δεν χρεώνω κανέναν πουθενά. Σέβομαι τον κάθε συνομιλητή και ακούω προσεκτικά τι έχει να μας πει αλλά δεν μου περνάει και αδιάφορο ότι είναι συνήγορός του ο κ. Λοβέρδος και βεβαίως δεν ξεχνώ και θυμάμαι και τις φωτογραφίες, και τις προσωπικές σχέσεις που έχει με το υπουργό Εσωτερικών τον κ. Θεοδωρικάκο. Δεν είναι θέμα κουμπαριάς, είναι θέμα σχέσεων, θέσεων και τοποθετήσεων. Εάν με κάποιο τρόπο μπορεί να στηρίξει αυτά τα οποία λεει να τα στηρίξει και να προχωρήσει, εάν δεν μπορεί να τα στηρίξει να μας εξηγήσει γιατί αυτά έρχεται και τα λεει τώρα που έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε. Δεν έπρεπε τότε να τα καταγγείλει;».

«Απάντηση θέλει και το γεγονός ότι έχουμε καθυστερήσει 90 μέρες να μάθουμε τι γίνεται με την περίφημη λίστα Πέτσα. Νομίζεται ότι οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν ότι τα 20 εκ. είναι 20 εκ. χρήματα του ελληνικού λαού τα οποία δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις και με αδιαφανή μέθοδο χωρίς να γνωρίζει που πήγαν, πως πήγαν και γιατί πήγαν και είναι τελείως διαφορετικό 3 εκ. μια διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτών που καλό είναι είτε να τα βρούνε μεταξύ τους είτε να τα βρούνε στη Δικαιοσύνη. Δεν είναι χρήματα του ελληνικού λαού τα 3 εκ., τώρα το πως διαχειρίζεται ο κάθε επιχειρηματίας τα χρήματά του, ο κ. Καλογρίτσας τα χρήματά του κλπ είναι σοβαρό ζήτημα να το δούμε, να το εξετάσουμε αλλά δεν είναι χρήματα του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Τα χρήματα του ελληνικού λαού που δόθηκαν μέσα από το Μαξίμου, με εντολή πιθανόν και του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, είναι δικά μου και δικά σας. Καταρχήν είναι σκανδαλώδης ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαδικασία (της διαφήμισης του Μένουμε σπίτι), έγινε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης σε μια εταιρεία η οποία είχε πάρει και τμήμα της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ. Το δεύτερο, από τη λίστα των sites υπάρχουν και κάποια τα οποία δεν έχουν κάν περιεχόμενο ή το περιεχόμενό τους έχει να ανανεωθεί δέκα χρόνια. Έχουμε ζητήσει τα ποσά να ξέρουμε... Καταλαβαίνετε ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να θεωρήσει ότι η κυβέρνηση «αξιοποίησε» αυτό το χρόνο... ξέρουμε ποια ήταν τα μεγέθη της καμπάνιας πριν από 20 μέρες και ποια είναι σήμερα; Ξέρετε αν αλλάξανε τιμολόγια; Θεωρώ ότι τα μαγείρεψαν, ότι κάνουνε μαιμουδιές. Μα κάνανε μαϊμουδιές τους πιάσανε με τη γίδα στην πλάτη...», ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε: «Το πρώτο μας μέλημα είναι να διευρύνουμε το τρένο, τα βαγόνια του, τη χωρητικότητά του και τις εσωτερικές του διεργασίες. ...Δεν είμαι υπέρ ούτε των φαντεζί επικοινωνιακών κινήσεων ούτε υπέρ των ανθρωποθυσιών στο βωμό ενός μιντιακού πολέμου. Πρέπει όλα τα ζητήματα να τα συζητήσουμε με συντροφικότητα, να προχωρήσουμε μπροστά, να καταλάβουμε ότι σε αυτό είμαστε όλοι μαζί όχι, μόνο τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος αλλά ένας ευρύτερος κόσμος προοδευτικός με ιστορικές αναφορές που βλέπει την σημερινή κυβέρνηση να τον πνίγει στην οικονομία, στην εργασία στα δικαιώματα. Ο καθένας να αναλογιστεί τις ευθύνες του και τις συλλογικές και τις προσωπικές και να ξέρουμε όλοι ότι πρώτα μπαίνει το εμείς και πολύ χαμηλότερα τα εγώ. Όποιος βγαίνει από αυτός τον κανόνα δεν μπορεί να συνεχίζει με το ηθικό και το αξιακό πλαίσιο το οποίο έχει χαράξει η παράταξη στη διαδρομή της».