«Κατανοούμε την αγωνία και ανησυχία των εκπροσώπων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να δικαιολογήσουν την αρνητική στάση GUE/NGL & S&D στην πρόταση του ΕΛΚ για έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αντί να απολογηθούν για τη στάση που κράτησαν στη Διάσκεψη των Προέδρων προσπαθούν να θολώσουν την πραγματικότητα με ένταση, κραυγές και παραποίηση των γεγονότων», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Γραμματεία της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί η πρόταση ψηφίσματος του ΕΛΚ, αφού υποτίθεται ότι και αυτά τα δύο κόμματα την στήριζαν, δεν πέρασε; Στο αμείλικτο αυτό ερώτημα, η απάντηση είναι ότι οι εκπρόσωποί τους δεν την ψήφισαν. Το γεγονός αυτό θα πρέπει ιδιαίτερα να τους προβληματίσει, γιατί αν πράγματι ισχύουν όσα ισχυρίζονται, τότε αποδεικνύεται ότι οι ίδιοι δεν έχουν καμία επιρροή στις ευρωπαϊκές ομάδες που ανήκουν, αντίθετα με τη Νέα Δημοκρατία, που έθεσε το θέμα στο ΕΛΚ και με πρωτοβουλία του οποίου συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Κατανοούμε λοιπόν ότι είναι πολύ δύσκολο να συνειδητοποιήσουν ότι το ΕΛΚ ανταποκρίνεται και υιοθετεί τις ελληνικές θέσεις σε αντίθεση με τις δικές τους ευρωομάδες.

Οφείλουν λοιπόν οι εκπρόσωποι της GUE/NGL & S&D να απαντήσουν στην ανακοίνωση του ΕΛΚ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Τα εθνικά θέματα είναι πολύ σοβαρά για να χρησιμοποιούνται εξυπηρετώντας μικροκομματικές σκοπιμότητες κι εμείς, σε αυτόν τον κατήφορο που επέλεξαν, δεν θα τους ακολουθήσουμε.

Όσον αφορά στη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων που τολμά να επικαλεστεί κάποιος, ξεκαθαρίζουμε ότι είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 27 Ιουνίου όπου η Νέα Δημοκρατία είχε δηλώσει ότι θα συμμετάσχει. Ωστόσο, αιφνιδίως, η συνάντηση αυτή μετατέθηκε για τη Δευτέρα, όπου ο εκπρόσωπός μας δεν μπορούσε να παραστεί», αναφέρεται στην Γραμματεία της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.