«Είναι πολύ σημαντικό πράγμα στην πολιτική να μην κοιτάς τις καρέκλες αλλά το πως θα είσαι χρήσιμος», τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη επισημαίνοντας πως «αυτό που έχει σημασία στην πολιτική είναι να μπορείς να παραμένεις κοντά στην κοινωνία, κοντά στον κόσμο».

Αυτό τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "mini Καύσωνας" στο MEGA, η βουλευτής Α' Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας σε ερώτηση για τον πιθανό ανασχηματισμό αλλά και την αξιολόγηση των υπουργών από την κοινωνία είπε πως τους υπουργούς τους κρίνει μόνο ο πρωθυπουργός, ο οποίος τους έχει τοποθετήσει.

«Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν σε ένα βαθμό αλλά δεν μπορούν να ξέρουν πάντα την πραγματική διάσταση του έργου του καθενός. Υπάρχουν κάποια υπουργεία που είναι πιο προνομιακά, δηλαδή που φαίνεται η δουλειά που γίνεται πιο πολύ στον κόσμο, υπάρχουν κάποια υπουργεία που μπορεί να γίνεται μεν δουλειά, αλλά να φανεί σε βάθος χρόνου. Από εκεί και πέρα οι πολιτικοί κρινόμαστε από τον κόσμο. Οι πολίτες παρακολουθούν τη συνολική μας πορεία. Ένα δημόσιο πρόσωπο κρίνεται από όλη του την παρουσία», τόνισε η πρώην υπουργός.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε πως το να είσαι βουλευτής είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό λειτούργημα. «Είμαι βουλευτής, προσπαθώ από τη θέση αυτή να είμαι όσο κοντά γίνεται στην κοινωνία, οποιαδήποτε άλλη απόφαση είναι στα χέρια αυτού που έχει στα χέρια του την αρμοδιότητα και την ευθύνη. Κρίνει και αποφασίζει πως θα αξιοποιήσει καλύτερα τα στελέχη του. Δεν αισθάνομαι καμία πίεση. Για τους πολιτικούς το σημαντικότερο είναι να είναι σε επαφή με την κοινωνία και αυτό αποτυπώνεται στις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε προσωπικές ερωτήσεις η βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως «η ζωή δίνει συνέχεια ευκαιρίες και πως το θέμα είναι να είμαστε τολμηροί».

«Ο κόσμος θέλει να ξέρει για εμάς. Δεν μπορείς να μην είσαι ανοιχτός. Επειδή είμαι και γυναίκα είναι ακόμα πιο σημαντικό να δώσουμε το μήνυμα ότι η γυναίκα είναι ανεξάρτητη και κάνει τις επιλογές της. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να είσαι αληθινός και ειλικρινής. Εγώ δεν θα μπορούσα με τίποτα να υποστηρίξω την υποκρισία. Τελικά το να είσαι πολύ ανοιχτός και ειλικρινής είναι κάτι που αρέσει στον κόσμο και το δέχεται πιο πολύ και το καταλαβαίνει. Είμαστε σε μία κοινωνία ανοιχτή και πρέπει και εμείς οι πολιτικοί να πάμε ένα βήμα πιο πέρα», δήλωσε η κα Κεφαλογιάννη.