Με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που υιοθέτησε την εισήγηση του αντιπροέδρου της ΚΟ του ΕΛΚ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έρχεται για συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 8, 9 και 10 Ιουλίου το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Στο θέμα μάλιστα αναφέρεται ο κορυφαίος ιστότοπος Politico Europe, καθώς σε σημερινό του δημοσίευμα παρουσιάζει τις θέσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη:

«Το πρόβλημα με την Τουρκία δεν είναι διμερές, είναι Ευρωπαϊκό δεδομένου ότι τα σύνορα της χώρας μας, χερσαία, θαλάσσια και εναέρια είναι Ευρωπαϊκά σύνορα. Ως εκ τούτου, η προκλητική συμπεριφορά της κυβέρνησης Ερντογάν στρέφεται κατά της ίδιας της Ευρώπης. Η χάραξη της ΑΟΖ κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτο κράτος ενδιαφέρει και αφορά την ίδια την Ένωση.

Ωστόσο, η Τουρκική κυβέρνηση, με την κλιμακούμενη επιθετική συμπεριφορά της εναντίον Ελλάδας και Κύπρου και την υπογραφή διμερών και νομικά άκυρων μνημονίων συνεχίζει να αγνοεί προκλητικά το Δίκαιο της Θάλασσας ακολουθώντας μια επιθετική πολιτική στρατηγική που καταπατά κάθε κανόνα και κεκτημένο. Η ΕΕ αποτελεί παράδειγμα διεθνούς νομιμότητας με κουλτούρα και σεβασμό προς τις θεσμικές της δομές και η συμπεριφορά του περιφερειακού ταραξία, πρέπει να αντιμετωπιστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ενιαία, συντονισμένα και άμεσα.Ευελπιστούμε ότι με τη συζήτηση αυτή η Τουρκία θα λάβει το μήνυμα ότι έχει ξεπεράσει το όριο και ότι οφείλει να σταματήσει τις προκλήσεις εναντίον της ΕΕ.»

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ