«Το 99,9% της αγοράς έχει ανοίξει» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε πως «το λιανικό εμπόριο ξεκίνησε αργά και απέκτησε στη συνέχεια μια δυναμική» ενώ για την εστίαση ανέφερε πως «κάθε εβδομάδα τα πράγματα γίνονται καλύτερα».

Για το εάν τηρούνται τα μέτρα στις επιχειρήσεις, σημείωσε πως «σε γενικές γραμμές τα πράγματα γίνονται σωστά», ενώ επανέλαβε πως «πρέπει να υπάρχει και η ατομική ευθύνη».

Σε ότι αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή, υπογράμμισε ότι «έδωσε την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λάβουν χρήματα, ενώ τόνισε ότι «ασκούνται πιέσεις στις τράπεζες ώστε να δώσουν ρευστότητα στην οικονομία».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προανήγγειλε νέα δέσμη μέτρων στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να στηρίζει» ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικού lockdown.

Αναφορικά με τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, τόνισε ότι «θα δώσουν ανάσα στην πραγματική οικονομία».

Σε ότι αφορά την ύφεση φέτος αναφέρθηκε στην εκτίμηση του πρωθυπουργού για ύφεση 5 έως 10%.