«Πετάει τη μπάλα στην εξέδρα ο Αλέξη Τσίπρας σχετικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά και τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών περί παρακράτους, αφού αντί να δώσει πειστικές απαντήσεις για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησής του, επιχειρεί τη θυματοποίηση του, λέγοντας ότι αυτός είναι ο στόχος.

Στην εκδήλωση "βάφτισης" του νέου ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, εμφανίστηκε μάλιστα με αφήγημα περί "remake" του "βρώμικου" 1989, λέγοντας πως ο στόχος όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ο ίδιος, καλώντας μάλιστα για μια ακόμη φορά , να συμπεριλάβουν και τον ίδιο στο κατηγορητήριο της προανακριτικής για τη Novartis.

«Αν έχουν τα κότσια και δεν είναι απλά θρασύδειλοι, είμαι εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας σε όλους όσοι θα επιθυμούσαν να τον στείλουν σε Ειδικό Δικαστήριο, εάν δεν τολμούν να προχωρήσουν σε αυτό να σταματήσουν τον κατήφορο. 

Παράλληλα, επιχείρησε να ερεθίσει αντιδεξιά ανακλαστικά, μιλώντας για μια "δεξιά" που επιστρέφει σε "παρακρατικές" και μαφιόζικες μεθόδους και έναν πρωθυπουργό "γιαλαντζί" κεντροαριστερό.

Μίλησε δε για καλοστημένη μηχανή προπαγάνδας και πρόσθεσε: «Αυτή η μηχανή δεν αρκείται στη παραποίηση. Αλλά βάζει στο στόχαστρο, με μεθόδους μαφίας και παρακράτους τον Σύριζα, τα στελέχη του, αλλά στη πραγματικότητα εμένα. Γιατί εγώ είμαι ο στόχος τους. Τους έχω πει πολλές φορές. Θα το ξαναπώ και σήμερα. Αν δεν είναι θρασύδειλοι, εδώ είμαι. Μη κουράζονται και μη φθείρονται, χρησιμοποιώντας το παρακράτος των μαφιόζικων υποκλοπών και τις μεθόδους των υπόδικων εκδοτών και επιχειρηματιών που τους στηρίζουν. Αν πιστεύουν ότι τους ευνοεί ένα ριμέικ του 1989 ας διευρύνουν το κατηγορητήριο να με συμπεριλάβουν. Αν όμως δε το τολμούν, να σταματήσουν αυτόν το κατήφορο τώρα. Μην μετατρέπετε κύριε Μητσοτάκη τη πολιτική ζωή σε βούρκο, μόνο και μόνο για να ξεφύγετε από τις δικές σας ευθύνες για τη καταστροφή της οικονομίας. Μην ανοίγετε το καπάκι του υπονόμου. Γιατί ο πρώτος που θα πέσει μέσα θα είστε εσείς. Εγώ δε πρόκειται να ακολουθήσω».