«Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών από τα Παραπολιτικά για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και την εμπλοκή αξιωματικών της ΕΛΑΣ αλλά και το ηχητικό Μιωνή – Παππά δημιουργούν τεράστια ερωτήματα για το πώς λειτουργούσε η Δημοκρατία στην διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιαννη.

Όπως είπε η κα Μπακογιάννη, αποκαλύπτεται «ένα παρακράτος την περίοδο εκείνη σημειώνοντας πως οι καταγγελίες πρέπει να ελεγχθούν ώστε να φτάσουμε στο κύτταρο του προβλήματος».

Την ίδια στιγμή, η βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «λογικές αυταρχικών καθεστώτων λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να ακούγεται στη συνομιλία Μιωνή – Παππά η φράση ‘’δώσε μου την
Μαρέβα’’».

Παράλληλα σημείωσε πως «το να φτάνεις στη γυναίκα ή το παιδί κάποιου είναι εκτός λογικής από κάθε δημοκρατικό πολίτης της χώρας».

Η κα Μπακογιάννη ευχήθηκε να μην ήξερε κάτι ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως «δεν ξέρει αν αυτή η ευχή έχει κάποια βάση».

Επιπρόσθετα εκτίμησε πως «θα ξεκινήσει μια συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επισήμανε πως «η δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της και να προστατευθεί».

Ακόμη η κα Μπακογιάννη τόνισε πως «χωρίς κράτος δικαίου και δικαιοσύνη δεν μπορείς να δημιουργήσεις εμπιστοσύνη στους επενδυτές λέγοντας ότι θα ακούν Ελλάδα και θα φεύγουν».

Η βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιλέξει την ταύτιση ή την αποστασιοποίηση στις καταγγελίες».

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ανησυχία της για την τουρκική επιθετικότητα λέγοντας ότι «ο Ερντογάν δημιουργεί βάσεις στη Λιβύη και απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές λογικές».

«Η Ελληνική κυβέρνηση ταυτίζει τα ελληνικά θέματα με τα ευρωπαϊκά», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Τέλος τόνισε πως «δεν κόβεις ποτέ το δίαυλο επικοινωνίας» , σημειώνοντας πως με την Τουρκία «ο δίαυλος αυτός είναι απαραίτητος».