Συνεχίζεται ο πόλεμος των ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, την ώρα που οι αποκαλύψεις για την δράση του Νίκου Παππά είναι καταιγιστικές και δείχνουν να συμπαρασύρουν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν μάλιστα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει σε αδράνεια.

Στους ισχυρισμούς του Νίκου Πάππά, οτι όταν μιλούσε για το «μαγαζάκι» εννοούσε τον Μιωνή και πως η συγκεκριμένη συνομιλία είναι προϊόν μοντάζ, η Νέα Δημοκρατία απαντάει με μία σκληρή ανακοίνωση στην οποία ισχυρίζεται ότι« η μόνη αλήθεια για την οποία έπεισε ο κ. Παππάς είναι η ενοχή του».

Ειδικότερα, Σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία ο Νίκος Παππάς «είχε το θράσος να ισχυριστεί πως όταν έλεγε στον κ. Μιωνή πως «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» εννοούσε τον ίδιο τον κ. Μιωνή τον οποίο είχε μπροστά του. Αλλά του μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο.... » Επίσης στην ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει θλιβερή την τηλεοπτική εμφάνιση του Νίκου Παππά σημειώνοντας «Ο κ.Τσίπρας έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον στενό συνεργάτη του κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους».



Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ο κ. Παππάς με τη σημερινή θλιβερή τηλεοπτική εμφανισή του, μόνο για ένα πράγμα έπεισε: για την ενοχή του. Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να "πουλήσει" φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Η μόνη αλήθεια που είπε ήταν ότι η φωνή είναι η δική του. Λέει ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ. Το περιεχόμενο της συνομιλίας, όμως, άλλα λέει.


Τι σχέση έχει το υποτιθέμενο αίτημα του Ισραήλ με τον Παπαγγελόπουλο, την Τουλουπάκη, τα λεφτά, τα "μαγαζιά" και την στοχοποίηση της κας Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη;

Ο κ. Παππάς είχε το θράσος να ισχυριστεί πως όταν έλεγε στον κ. Μιωνή πως «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» εννοούσε τον ίδιο τον κ. Μιωνή τον οποίο είχε μπροστά του. Αλλά του μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο....

Όσο για το «μαγαζί»; Κατάπιε τη γλώσσα του ψελίζοντας κατι ακαταλαβίστικα. Ο κ.Τσίπρας έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον στενό συνεργάτη του κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους».